skip to Main Content

PALVELUT

Liikkuvien koneiden ja koneryhmien ohjaus

Atostekilla on mittava kokemus liikkuvien koneiden ja koneryhmien ohjelmistoista. Olemme yhdessä tunnettujen asiakkaidemme kanssa kehittäneet sekä koneiden omia onboard-ohjelmistoja että koneryhmien ja -parvien optimoitua yhteistyötä koordinoivia algoritmeja ja palvelinohjelmistoja. Referenssimme kattavat lisäksi liikkuvien koneiden huolto-ohjelmistot.

Onboard-ohjelmistot

Atostek on kehittänyt asiakkailleen liikkuviin koneisiin asennettavia onboard-ohjelmistoja, jotka huolehtivat mm. ympäristön havainnoinnista, sensorifuusiosta, navigoinnista sekä moottorien ja muiden toimilaitteiden ohjauksesta. Insinööritaitomme ansiosta pystymme ohjelmistokehityksen lisäksi auttamaan asiakkaitamme onboard-ohjelmistoissa tarvittavassa mittaus- ja säätötekniikassa sekä mekaniikan mallinnuksessa.

Onboard-ohjelmisto-osaamisemme tuotteistamiseen panostamme Business Finlandin rahoittamassa Flexbots-hankkeessamme, jossa rakennetaan uuden sukupolven ohjelmistoalustaa liikkuville roboteille.

Koneryhmien ohjaus

Erityisesti tavarankäsittelyn ja logistiikan aloilla robotisoidut liikkuvat koneet työskentelevät eri kokoisina ryhminä tai parvina. Esimerkiksi automatisoidussa konttisatamassa on mm. korkeita ship-to-shore -nostureita, kumipyörillä ajavia konttilukkeja sekä suuria pitkillä kiskoilla liikkuvia varastonostureita.

Kaikkien yhteisenä tehtävänä on purkaa ja lastata laivoja sekä hallita sataman konttivarastoalueita ja liityntää maalogistiikkaan mahdollisimman tehokkaasti.

Atostek kehittää koneryhmäohjauksen ohjelmistoja yhteistyössä merkittävien asiakkaidensa Cargotec Finlandin ja Roclan (1.4.2020 alkaen Mitsubishi Logisnext Europen) kanssa.

Katso videot

Huolto-ohjelmistot

Atostek on kehittänyt yhdessä Roclan (1.4.2020 alkaen Mitsubishi Logisnext Europen) kanssa trukkien diagnostiikka- ja huolto-ohjelmiston. TruckToolin yhden käyttöliittymän avulla voidaan huoltaa lukuisia eri trukkimalleja.

Lue lisää
» Roclan automaattitrukkien ohjausjärjestelmän kuljetuskapasiteetti kasvoi jopa 38 % – ”Atostekilla oli hyvä pohja domainosaamiselle”

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!