skip to Main Content

ASIAKKAAT

Jätteen keräys virtaviivaistui — tyhjennyskierroksiin saatiin lisää tehoa data-analytiikalla

Tarkasti arvioidut jäteastioiden tyhjennysajat auttoivat Lassila & Tikanojaa tehostamaan jätteenkeräystä.

Aiemmin jäteauton kierrokseen menevä aika arvioitiin käyttämällä jäteastian keskimääräistä tyhjennysaikaa. Tyhjennysajoissa on kuitenkin suurta vaihtelua kohteesta riippuen, sillä osa jäteastioista voi olla kävelymatkan päässä pihan perällä, kun taas toiset ovat rivissä ajoreitin varrella.

Lassila & Tikanojan autoista on kerätty paikkatietodataa pitkältä ajalta. Atostek toteutti sovelluksen, jolla ajoneuvojen paikkatietodatasta sekä jäteastioiden sijaintitiedoista laskettiin jäteastiakohtaiset tyhjennysajat. Tämän lisäksi toteutettiin karttanäkymä, jossa näytetään astiakohtainen keskimääräinen tyhjennysaika.

Laskettuja aikoja pystytään hyödyntämään jätteen keräykseen liittyvissä optimoinneissa. Optimointi tuottaa tarkempaa tulosta ja tehostaa keräystä, mm. vähentää resurssitarvetta ja polttoainekustannuksia

Lassila & Tikanoja Oyj on ympäristöhuollon ja kiinteistöjen sekä laitosten tukipalvelujen tuottamiseen keskittynyt suomalainen palveluyrityskonserni. Sen tukipalveluihin kuuluu muun muassa siivous- ja käyttäjäpalvelut ja kiinteistönhoito.

Haluatko kuulla lisää asiakastarinoitamme?
Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!