skip to Main Content

PALVELUT

Terveysdatan toissijaisella käytöllä laatua ja kustannussäästöjä

Lääketiede tuottaa arvokasta dataa, jota hyödyntämällä voidaan parantaa ihmisten elämänlaatua ja pidentää elinikää. Suomessa laki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä sallii Kanta-tiedon toisiokäytön tutkimustarkoituksessa.

Toisiokäytön monet mahdollisuudet

Toisiokäytön avulla voidaan hyödyntää sosiaali- ja terveyshuollon anonymisoitua dataa tutkimuskäytössä. Kun suureen tietomassaan sovelletaan esimerkiksi tekoälyä tai tilastollisia menetelmiä, on mahdollista kehittää työkaluja sairastumisriskin ennustamiseen tai seulontaan. Myös lääkkeiden ja hoitomenetelmien tutkimus hyötyy datamassoista.

Atostek on Kanta-datan toisiokäytön johtava asiantuntija

Atostekilla on vuosikausien kokemus sote-alan tiedonhallinnasta sekä Kanta-datan hyödyntämisestä. ERA-palvelumme tarjoaa monikäyttöisen testiympäristön, jossa on mahdollista generoida autenttisen muotoista testidataa sekä valmiit välineet Kanta-tietojen tehokkaaseen käsittelyyn.

Toisiokäyttö tutkimushankkeissa

Onko organisaatiollasi suunnitteilla toisiokäyttöön liittyvä tutkimushanke?

Tiedämme, mitä toisiokäyttöä hyödyntävissä tutkimusprojekteissa on otettava huomioon. Korkeakoulutettu ja tohtoritason henkilökuntamme kykenee vastaamaan haastaviinkin datatieteen tutkimuksellisiin tilanteisiin. Tunnemme toisiokäyttöön liittyvät lakipykälät ja otamme huomioon erityisesti tietoturvan ja tietosuojan.

Atostekin innovatiivinen Jasmine-tutkimusprojekti on saanut Findatalta Kanta-aineistojen käyttöluvan. Projekti keskittyy terveystiedon automaattiseen hyödyntämiseen ja jalostamiseen erityisesti koneoppimisen keinoin. Hankkeessa tietomassaan on sovellettu tekoälyä ja erilaisten sairauksien riskilaskureita.

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Juho Leppämäki

Lääkinnälliset laitteet, laatupäällikkö
juho.leppamaki@atostek.com
+358 45 113 8883

Varaa tapaaminen

Ota yhteyttä

Voit halutessasi olla meihin yhteydessä myös alla olevan lomakkeen kautta.