skip to Main Content
Työntekijä koodaa tietokoneella valjaista roikkuen.

Pitääkö töissä mennä niin kuin elokuvissa?

Onko IT-alalla oltava nykypäivänä toimintasankari? Entä millainen ninja täytyy olla selvitäkseen esimerkiksi ohjelmistosuunnittelijan työpäivästä?

Mielikuvat IT-alasta saattavat usein liittyä tuskanhikeen, jatkuvaan kiireeseen ja ylitsepääsemättömän vaikeisiin työtehtäviin. IT-alan ammattilaisella ajatellaan olevan pohjaton työkalupakki, jota voidaan soveltaa loputtomasti ja josta löytyy tilanteeseen kuin tilanteeseen täydellinen väline.

Halusimme Atostekilla ottaa kantaa nykyajan vaatimuksiin. Teimme parodiatyylisen rekryvideon, josta löytyy myös hauskoja viittauksia tunnettuihin elokuviin – satutko tunnistamaan nämä viittaukset?

Meillä ei mene niin kuin elokuvissa

Meillä erityisessä keskiössä on osaaminen. Tärkeintä ei ole kuitenkaan yksittäisiä välineitä ja teknologioita (kuten Java, C#, Haskell, Docker, AWS, Azure, NodeJS, React, Vue, CORBA, COBOL, PL/I tai Intercal) täynnä oleva työkalupakki yhdistettynä äkkinäisiin ja näyttäviin liikkeisiin. Arvostamme alan koulutuksen myötä saatua pohjaosaamista sekä halukkuutta oppia uusia työkaluja ja tekniikoita. Kaikkea ei tarvitse eikä voikaan osata valmiiksi. Käytämme mieluusti aikaa ratkaistavan ongelman ymmärtämiseen ja määrittelyyn – haluamme toimia järkiperäisesti ja ennakoiden. 

Toimintasankari pelastaa maailman monesti yksin ja ohjelmistoalaan onkin liittynyt mielikuva pimeässä nurkassa napputtelevasta koodarista. Todellisuudessa töitä tehdään pääasiassa tiimeissä ja tiiviisti yhdessä asiakkaan kanssa. Päivittäisessä työssä korostuu kommunikaation ja tiedon jakamisen merkitys, niin tiimin sisällä kuin laajemminkin työyhteisössä. Vaikka projekteissa tuotetaankin uusia ja yhteiskunnallisesti merkittäviäkin asioita, on työskentelyssä (onneksi) harvemmin nähtävillä elokuvamaista draaman kaarta. 

Toimintasankareiden sijaan puhummekin ennemmin tosielämän ihmisistä. Meillä ei ole yhtä muottia, johon nykyistä henkilöstöämme tai potentiaalisia työnhakijoita pyrkisimme sovittamaan. Ohjelmistoala sopii monenlaisille ihmisille, ja haluamme tarjota sisällöltään erilaisia ja kiinnostavia urapolkuja.

Tällä hetkellä haemme muun muassa uran eri vaiheissa olevia ohjelmistosuunnittelijoita sekä teknisiä projektipäälliköitä terveydenhuollon ja lääketieteen sekä teollisuuden projekteihin. Osuisiko näistä rooleista jokin sinun toiveisiisi?

Lisätietoja työpaikoista, hakemisesta ja työntekijöidemme kokemuksista löydät rekrysivultamme!


Annamari Lehtinen
HR-asiantuntija

 

 

Ida Pellinen
Markkinointi- ja viestintäasiantuntija