skip to Main Content

Tuomas Fjällström Atostekin toimitusjohtajaksi – Mika Torhola keskittyy uusiin liiketoimintoihin

Tamperelaisen ohjelmistoyritys Atostekin hallitus on nimittänyt yhtiön myyntijohtajan Tuomas Fjällströmin uudeksi toimitusjohtajaksi 12.9.2024 alkaen. Yritystä yksitoista vuotta toimitusjohtajana luotsannut Mika Torhola siirtyy uusien liiketoimintojen kehittämiseen.

Tampereella, Espoossa ja Jyväskylässä toimivan ohjelmistoalan yrityksen Atostekin uutena toimitusjohtajana aloittaa 12.9.2024 yhtiön myyntijohtajana aikaisemmin toiminut Tuomas Fjällström. Aikaisemmassa toimessaan myyntijohtajana Fjällström on johtanut sote-asiakastietojen arkistointiliiketoiminnan kehittämistä miljoonien arvoiseksi liiketoiminnaksi ja vastannut yhtiön myyntiorganisaation ammattimaistamisesta.

– Tämän muutoksen tarkoitus on hyödyntää itse kunkin parhaita ominaisuuksia mahdollisimman tehokkaasti. Mika on ylivoimaisen hyvä uuden liiketoiminnan rakentamisessa ja asiakaskontakteissa, kun taas minun vahvuuteni on organisointikyky sekä toimintatapojen kehittäminen, Fjällström sanoo.

Vahva perintö

Väistyvä toimitusjohtaja Mika Torhola jättää kollegalleen vahvan perinnön. Atostekin hallituksen puheenjohtajan Jarkko Niittylahden mukaan yhtiön liikevaihto, henkilöstö ja toimipisteiden lukumäärä on kolminkertaistunut Torholan johtamana.

Atostekin asema teollisuuden, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkinnällisten laitteiden parhaiden ohjelmistoasiantuntijoiden joukossa on vakiintunut kotimaassa ja liiketoiminta on kansainvälistymässä. Mittakaavan kasvaessa tulee yhä tärkeämmäksi kyetä panostamaan riittävästi sekä perustekemiseen että uuden liiketoiminnan kehittämiseen. Torholan mielestä on tärkeää, että operatiivisella johdolla on ylimmän päätöksenteon vahva mandaatti.

– Minulla on eniten annettavaa uuden liiketoiminnan saralla, mutta jokapäiväinen operatiivinen pyörittäminen vie siltä kasvaneen mittakaavan vuoksi jo liikaa huomiota. Siksi on luontevaa antaa toimitusjohtajan tehtävä nyt henkilölle, joka on tunnettu nimenomaan operatiivisesta johtamiskyvystään, Torhola sanoo.

Torhola jatkaa myös yhtiön hallituksessa.

Uusi toimitusjohtaja kieltäytyi alun perin työpaikasta Atostekilla – väliura kaupungin tietohallintopäällikkönä

Fjällström aloitti Atostekilla ohjelmistosuunnittelijana vuonna 2002, diplomi-insinööriopintojensa loppuvaiheessa.

– Hyvin menneen työhaastattelun lopuksi ilmoitin, etten oikeastaan haekaan töitä, koska olen lähdössä kesäksi interrailille. Yrityksestä soitettiin kuitenkin syksyllä, ja aloitin työt.

Fjällström on toiminut myös Mikkelin kaupungin tietohallintopäällikkönä. Mikkeliin vei vaimon työpaikka.

– Etsiessäni töitä Mikkelistä ilmoitin, että mitään tietohallintopäällikön tehtävää en ainakaan halua. Pian minulle tarjottiin paikkaa Mikkelin kaupungin tietohallintopäällikkönä, ja siihen ryhdyin. Se osoittautui erittäin hyväksi työpaikaksi osaamisen kehittymisen kannalta.

Uudessa tehtävässään Atostekin toimitusjohtajana Fjällström haluaa jatkaa yhtiön omien ohjelmistotuotteiden kehittämistä ja johtaa myyntiä niin, että tuotekehitys saa riittävästi tietoa siitä mitä asiakkaat tarvitsevat.

– Tulevaisuudessa Atostek myy konsultointipalveluiden lisäksi kansainvälisille markkinoille suunnattuja tuotteita, joista esimerkkinä mainittakoon autonomisten koneiden ohjelmistoalusta Flexbot.

Lisätiedot:
Tuomas Fjällström
toimitusjohtaja, Atostek
+358 45 171 2005