skip to Main Content

ASIAKKAAT

Apua pienten lasten astmatutkimuksiin

Haaste

Lääketieteellisen keksinnön tuotteistaminen. Erityisesti pienten lasten astmaoireiden arviointi oli aiemmin hankalaa ja perustui paljolti subjektiiviseen näkemykseen. Reveniolla oli väitöskirjaan perustuva prototyyppi lasten astmatutkimuksia helpottavasta menetelmästä.

Ratkaisu

Atostek toteutti ohjelmistoja ja tuotteisti Matlab-pohjaisen laskentamenetelmän Revenion Ventica –astmatutkimustuotteeseen. Työhön sisältyi web-pohjaisen palvelun toteutus mittauksen alustukseen, suorittamiseen ja raportointiin, sekä tiedonsiirto USB-pohjaisesta mittalaitteesta web-palveluun.

Lopputulos

Revenion Ventica –tuote helpottaa astman diagnosointia erityisesti pienillä lapsilla ja tuote on nyt saanut myyntiluvan. Ventica mittaa hengityksen virtausprofiilia lapsen nukkuessa ja havaitsee astmalle tyypiliset muutokset hengityksessä, mikä puolestaan auttaa lääkäriä sekä diagnosoinnissa että lääkityksen optimoinnissa.

Revenio on seulontoihin keskittyvä suomalainen terveysteknologiakonserni, jonka on tunnettu muun muassa silmänpainemittareista.

Haluatko kuulla lisää asiakastarinoitamme?
Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!