skip to Main Content

EU-koronatodistusten tulostus, rokotusmerkintöjen kirjaus ja laboratoriotulosten kirjaus

eRA: Kansallinen tulostus- ja kirjauspalvelu KTKP

Tälle sivulle kerätään käyttötapauksia kansallisen tulostus- ja kirjauspalvelun toiminnallisuuksista. Uusimmat käyttöohjeet, videot sekä tiedot koulutustilaisuuksista kootaan tälle sivulle koko käyttökauden ajan, joten sivua kannattaa jakaa organisaatiossa ja tallentaa se omiin kirjanmerkkeihin.

Lääkäri käyttää pöytätietokonetta.

THL:n tarjoamaan ja Atostekin toteuttamaan palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://era.ehoito.fi. Käyttöä varten tarvitaan käyttöönoton jälkeen internet-selain, kortinlukija, kortinlukijaohjelmisto eRA SmartCard ja DVV:n myöntämä Sote-ammattikortti tai henkilöstökortti. Jos organisaatiosi ei ole vielä aloittanut palvelun käytön valmistelua 5.7.2021 lähetetyn ohjeen mukaisesti, tulee organisaation edustajan olla ohjeiden saamiseksi yhteydessä suoraan EU:n koronatodistusten kansallisen tulostus- ja kirjaamispalvelun sovellustoimittajaan. Sähköpostiviestin otsikkoon tulee sisällyttää ’Kansallinen tulostus- ja kirjaamispalvelu KTKP’ ja organisaation nimi.

Jos edustat yksityisen sektorin toimijaa ja teillä on tarve vastaavalle palvelulle, ota yhteyttä.

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä organisaatiosi pääkäyttäjään tai tarvittaessa Atostekin asiakastukeen. Jos kyse on virhetilanteesta, ilmoita viestissä käyttäjän rekisteröintinumero, tapahtuman aikaleima ja lyhyt kuvaus ongelmasta. Älä koskaan lähetä potilaan tietoja.

Suosittelemme seuraamaan myös THL:n terveydenhuollon ammattilaisille koottua verkkosivua.

Palvelun kautta rokotusmerkinnät ja laboratoriotulokset tallennetaan Kanta-palveluun rakenteisessa muodossa niin, että tieto on parhaalla tavalla hyödynnettävissä. Koronatodistukset muodostuvat tulostettaviksi Kanta-palveluun tallennetuista tiedoista. Todistusten muodostamiseksi tallennusmuodon oikeellisuus on kriittinen. Tutustu ohjeisiin huolellisesti ja osallistu tarvittaessa etäkoulutuksiin.

Ilmoittaudu tuleviin koulutuksiin

Ke 4.8.2021 klo 15:00

Soittolistalle on koottu video-ohjeet täydentämään käyttöohjeita. Lista koostuu seuraavista osista:

  • sisäänkirjautuminen
  • koronatodistuksen tulostaminen
  • rokotusmerkinnän lisääminen
  • laboratoriotulosten lisääminen

Voit katsoa videot halutessasi yksitellen ja kytkeä tekstitykset päälle siirtymällä Youtubeen ”Watch on Youtube” -painikkeesta.

UKK

Organisaationne käyttöoikeuksia ei ole vielä vahvistettu.

Todennäköisesti asiakkaalta puuttuu suostumus tai käytettävä palvelutapahtuma on vanhentunut.

Todistus muodostetaan positiivisen laboratoriotestituloksen perusteelta. Diagnoosimerkinnästä huolimatta laboratoriotulos voi puuttua.

eRA terveydenhuollon ammattilaisten apuna

eRA KTKP -järjestelmän ominaisuudet ovat saatavilla erikseen tai osana eRA -kokonaisuutta myös yksityisille toimijoille.

Atostekin eRA-järjestelmä auttaa terveydenhuollon ammattilaisia Kantaan liittymisessä. Myös tietojen siirtäminen vanhoista potilastietojärjestelmistä onnistuu eRA Siirto -palvelun avulla.

OTA YHTEYTTÄ