skip to Main Content

Atostek panostaa HR:ään ja markkinointiin uusilla rekrytoinneilla

Voimakkaassa kasvussa oleva tamperelainen ohjelmistotalo Atostek on nimittänyt kasvatustieteiden maisteri Annamari Lehtisen HR-asiantuntijaksi ja digimedian tradenomi Riikka Ala-Hulkon graafiseksi suunnittelijaksi ja markkinointiassistentiksi.

– Kyllähän IT-ala on tällä hetkellä todella kiinnostava haaste HR-ammattilaiselle. Edeltävä näkökulmani on ollut se, miten alle 30-vuotiaat työttömät pääsisivät töihin. Nyt tarkastelen asiaa toisesta suunnasta, eli miten oikeat tekijät löydetään ja miten heidän osaamistaan ja työssä viihtymistään kehitetään, Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden valmennustehtävistä Atostekille siirtynyt Annamari Lehtinen kertoo.

– Nyt tuntuu siltä, että IT-firmat ottavat kaiken ensimmäisenä luovasti haltuun. On opittu brändäämään ja paketoimaan tarjontaa sekä työnhakijoille että asiakkaille. Minulle kaikkein tärkein houkutin tänne oli päästä kehittämään yhden yrityksen markkinointia pitkäjänteisesti kokonaisuutena, lisää mainostoimistosta Atostekille siirtynyt Ala-Hulkko.

Aikaisemmin HR- ja markkinointitehtäviä ovat Atostekissa tehneet IT-ihmiset omien asiantuntijatöidensä ohella. Yrityksen kasvaessa on tullut ajankohtaiseksi palkata erikoistuneet ammattilaiset molempiin. Tänä vuonna liikevaihdon odotetaan kasvavan noin neljänneksellä 4,8 miljoonaan euroon, ja kasvun ennustetaan jatkuvan vähintään samalla vauhdilla ensi vuonnakin. Uusia työntekijöitä on vuoden kuluessa palkattu noin 20.

– Tällä hetkellä ensi vuoden rekrytointitarve näyttäisi olevan kaksinkertainen, eli 35–40 henkilöä, Annamari Lehtinen laskee. – Firman ei ole syytä jäädä tyytyväisenä paikoilleen vaan kehittyä koko ajan. Vaikka tähän mennessä Atostek on onnistunut hyvin houkuttelemaan ohjelmistoalan korkeasti koulutettuja ammattilaisia, täytyy toki tiedostaa kilpailun koko ajan kiristyvän Tampereen seudulla.

Riikka Ala-Hulkko toimii vapaa-ajallaan Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen (PESU ry) tiedottajana ja kissakoordinaattorina. Vapaaehtoistyönsä ansiosta hänet valittiin äskettäin jopa Aamulehden sadan alle 35-vuotiaan pirkanmaalaisen vaikuttajan listalle. Miten pyyteetön vapaaehtoistyö ja rahakeskeinen IT-maailma sopivat yhteen?

– Oikein hyvin! Ala-Hulkko huudahtaa. – PESUn toiminnassa olen kehittänyt markkinointiosaamistani, koordinointitaitojani sekä stressinsietokykyäni, hän jatkaa. – Toisaalta eläinsuojelutoiminta on sisällöllisesti hyvää vastapainoa työlle.

– Stressinsietokyvystä puheen ollen sattuikin juuri sopivasti, että ensimmäinen työpäiväni Atostekilla alkoi työhyvinvointitutkimuksen tulosten esittelyllä, Annamari Lehtinen kertoo. – Itse olin tällä kertaa vielä yleisössä muun henkilöstön joukossa, mutta näin heti, että firmassa on jo tehty asioita oikein ja tästä on hyvä jatkaa!

Lisätietoja:

Riikka Ala-Hulkko
p. 045 6910 543
riikka.ala-hulkko@atostek.fi

Annamari Lehtinen
p. 045 6456 394
annamari.lehtinen@atostek.fi