skip to Main Content

Atostekin eRA eResepti tukee nyt sertifioidusti 1.1.2017 voimaan tulevia lakimuutoksia

Atostekin eRA on läpäissyt sähköisen lääkemääräyksen 2. lakipaketin yhteistestauksen ja tietoturvasertifioinnin. Tuotantojärjestelmä on jo päivitetty tukemaan 1.1.2017 voimaan tulevia lakimuutoksia. Lakipaketin mukaiset uudet ominaisuudet tulevat vuoden vaihtuessa automaattisesti kaikkien eRA eResepti -palvelun asiakkaiden käyttöön.

-Lääkärin kannalta yksi näkyvimmistä uudistuksista on mahdollisuus kirjata lääkemääräykseen apteekin kautta veloitettava lääkärinpalkkio esimerkiksi reseptin uusinnasta, kertoo eRA-palvelun asiantuntija Jani-Petteri Peltovuori Atostekista.

-Toinen tärkeä uusi ominaisuus liittyy sähköisen lääkemääräyksen pakollisuuteen 1.1.2017 alkaen. Paperi- tai puhelinreseptiä saa käyttää enää tarkasti rajatuissa poikkeustapauksissa. Silloinkin apteekin on tehtävä sähköinen lääkemääräys lääkkeen toimituksen yhteydessä. eRA:ssa on nyt tuki myös tällaisten apteekin kirjaamien reseptien uusille tietokentille, Peltovuori jatkaa.

Atostekin eRA eResepti on pilvipalvelu, jonka avulla lääkärit voivat kirjoittaa sähköisiä lääkemääräyksiä suoraan selaimella vaikka ilman potilastietojärjestelmää. Se on samalla myös integraatiopalvelu, jonka avulla terveydenhuollon tietojärjestelmät voidaan liittää helposti ja nopeasti Kelan Kanta-järjestelmään.

-eRA on asiakkaidemme kannalta vaivaton ja kustannustehokas tapa liittyä sähköiseen lääkemääräykseen, sillä ylläpidämme ja päivitämme sitä jatkuvasti lakia ja viranomaisvaatimuksia vastaavasti, Peltovuori toteaa. –Tämäntyyppiset päivitykset sisältyvät tavanomaiseen palvelumaksuun eikä niistä aiheudu asiakkaillemme lisäkuluja.

Lisätietoja:

Jani-Petteri Peltovuori, Atostek, puh. +358 40 523 0250