skip to Main Content

Joensuu ratkaisi EU:n tulevan tietosuoja-asetuksen vaatimukset siirtämällä vanhat potilastiedot Kanta-palveluun

Uusi, vuonna 2018 voimaan tuleva EU:n tietosuoja-asetus lisää velvoitteita tietojen säilytyksestä. Joensuun kaupunki siirsi tiedot Kantaan ja vältti sillä muutoksesta koituvat lisätyöt.

Joensuun kaupungin vanhat potilastiedot Finstar-järjestelmästä on nyt siirretty Kelan Kanta-järjestelmään. Siirtoprojekti oli ensimmäinen, joka saatiin kokonaisuudessaan valmiiksi Suomessa.

– Meille eteneminen oli helppoa, koska Atostek on hyvin perehtynyt Kanta-palvelun teknisiin ja toiminnallisiin vaatimuksiin ja määrityksiin, kertoo projektipäällikkö Leena Furtenbach Pohjois-Karjalan tietotekniikkakeskuksesta.

– Olemme voineet sammuttaa vanhan potilastietojärjestelmän ja oma arkistointivelvoitteemme siirretyn potilastietojärjestelmän osalta on päättynyt. Lisäksi voimaan tuleva EU-tietosuoja-asetus olisi pakottanut meidän tekemään vanhoihin palvelimiin muutoksia – nyt muutoksia ei tarvitse tehdä ja säästämme kustannuksissa, Furtenbach jatkaa.

Vanhojen tietojen siirtäminen Kantaan onnistuu mistä tahansa potilastietojärjestelmästä. Kelan Kanta-järjestelmä on tarkoitettu myös operatiiviseksi järjestelmäksi, joten tiedot ovat Kanta-siirron jälkeen helposti koko organisaation katseltavissa. Esimerkiksi Atostekin eRA Vanhojen Tietojen Katselimella vanhojen potilastietojärjestelmien Kantaan vietyjä tietoja voi hakea ja katsella helposti.

– Yksi siirto riittää pysyvään ratkaisuun. Viranomaisten mukaan ainoastaan Kanta-palvelut kelpaavat pitkäaikaisarkistointiin, täydentää Miika Parvio Atostekilta.

Uusi tietosuojadirektiivi astuu voimaan toukokuussa 2018 – siksi siirto kannattaa tehdä mahdollisimman pian.

Lisätietoja:

Leena Furtenbach
projektipäällikkö
Pohjois-Karjalan tietotekniikkakeskus
Puh. 013 339 0014

Miika Parvio
Atostek
Puh. 045 113 8881