skip to Main Content

Meillä valmistut! Atostek on tukenut jo yli 40 diplomityötä

Uudessa Tampereen kauppakamarin Meillä valmistut -kampanjassa yritykset antavat lupauksen opiskelijoille mahdollistaa työnteon opiskeluaikana niin, että tähtäimessä on opintojen eteneminen ja valmistuminen. Atostekilla on jo vuosia uskottu oppilaitosten ja yrityksen yhteistyöhön ja olemme ilolla kampanjassa mukana.

Atostek tarjoaa opiskelijoille vakaan ja mukavan työyhteisön lisäksi myös mahdollisuuden diplomityön tai gradun tekemiseen työajalla. Jokainen tekijä saa ohjaajakseen kokeneen työkaverin. Vuosien 2001–2019 aikana diplomityön tekemiseen on käytetty keskimäärin 275 tuntia palkallista työaikaa, ja diplomitöitä on tehty työajalla jo yli neljäkymmentä ja joukkoon mahtuu myös muutama gradu.

– Diplomityön tai gradun tekeminen ja valmistuminen ovat yksi osa kehittymistä kohti asiantuntijuutta. Haluamme ehdottomasti tukea työntekijöitämme siinä! kertoo Atostekin HR-asiantuntija Annamari Lehtinen.

Yhteensä diplomitöiden kirjoittamiseen on käytetty jo yli 11 000 tuntia. Käytäntö palkallisesta diplomityön kirjoitusajasta on kuitenkin koettu hyödyttävän Atostekia ja toimivan myös opiskelijoille – kun aikaa jää töiden lisäksi myös opinnäytteen kirjoittamiselle, valmistuminen ei viivästy ajanpuutteen vuoksi.

Valmistumisesta huolimatta ammatillinen kehittyminen jatkuu vielä kokopäiväisesti töissä ollessakin.

– Tavoitteenamme on, että työtehtävien myötä työntekijästä kehittyy asiantuntija, jolla on hallussaan laaja-alainen perusosaaminen ja yksi tai useampi erikoistumisalue. Asiantuntijan ura on jatkuvaa oppimista täynnä – ja Atostek luonnollisesti haluaa tukea sitä, Lehtinen summaa.