skip to Main Content

PALVELUT

Käyttäjäkokemuksen suunnittelu

Käytettävyys ja käyttökokemus ovat tärkeä osa hyvää ja toimivaa ohjelmistoa. Atostek tarjoaa monipuolisen valikoiman menetelmiä käyttäjäkokemuksen arvioitiin ja suunnitteluun.

Käytettävyys ja käyttökokemus ohjelmistoissa

Ohjelmistojen käytettävyys ja hyvä käyttökokemus on tärkeää mm. palveluiden käytön tehokkuuden ja miellyttävyyden takaamiseksi. UX-suunnittelu viittaa erilaisiin menetelmiin, joiden avulla pyritään selvittämään käyttäjien todelliset tarpeet sekä takaamaan vuorovaikutuksen käytettävyys ja hyvä käyttökokemus palvelua käytettäessä. Atostekin UX-suunnittelun avulla varmistat näiden toteutumisen.

Monipuolinen valikoima menetelmiä

Käyttäjän todellisten tarpeiden selvittämiseksi on tärkeää, että taustatutkimus on toteutettu huolella ja loppukäyttäjät sekä todellinen käyttöympäristö on huomioitu parhaalla mahdollisella tavalla. Käytettävän ja hyvän käyttökokemuksen takaavan käyttöliittymän suunnittelemiseksi tulee puolestaan pystyä ottamaan lähtötiedot huomioon, valitsemaan tilanteen mukaan oikeanlainen kuvastapa ja noudattamaan tunnustettuja suunnitteluperiaatteita.

Erilaisia tieteellisesti tutkittuja testausmenetelmiä voidaan hyödyntää niin vanhan kuin uudenkin tuotteen arvioinnissa ja kehittämisessä. Testausmenetelmiä voidaan myös soveltaa mm. hankittavan tuotteen arviontia tai käytettävyysvaatimusten toteutumisen arviointia varten.

Atostekilta voit ostaa koko suunnitteluprosessin tai hyödyntää yhtä tai useampaa menetelmää ohjelmistosi kehitykseen. Voit hyödyntää myös kevyempää UX-konsultointia ketterästi minkä tahansa projektin ohessa tukemaan käytettävyyden ja käyttökokemuksen huomioimista.

Haluatko kuulla lisää käyttäjäkokemuksen suunnittelun osaamisestamme? Ota yhteyttä!