skip to Main Content

Suomen laajin valikoima Kanta-ominaisuuksia: eRA-tuoteperhe täydentyy jälleen

Atostek eRA -tuoteperhe laajeni vuoden vaihteessa myös sosiaalihuollon tiedon arkiston ominaisuuksilla, eRA Kansalla. Valikoima kattaa nyt molemmat, terveydenhuoltopuolen kuin myös sosiaalipuolen Kanta-palvelut. Kuluvan vuoden aikana kehitetään myös lisää eRA-palveluita.

Tällä hetkellä eRA-perheeseen kuuluvat eRA Arkisto, eRA Resepti ja eRA Lomakkeet, sekä viime vuoden aikana tuotantoon menneet eRA Osva ja eRA Kansa. Lisäksi eRAsta voi sosiaali- ja terveydenhuollon koulutuskäyttöön hankkia eRA Opetusympäristön. Mikäli vanhoja tietoja halutaan siirtää, Atostek tarjoaa eRA Siirto -projektin, jolla tiedot saadaan Kelan Kanta-arkistoon.

– Olemme olleet monessa asiassa edelläkävijä; esimerkiksi valtakunnan ensimmäinen B-todistus lähetettiin eRA-järjestelmän kautta juuri äskettäin, kertoo eRA-tuotepäällikkö Marjaana Karttunen. – eRA on helppo käyttää ja sitä kautta liittyminen Kelan Kanta-palveluihin on nopeaa ja sujuvaa. Kehitämme tuotteita jatkuvasti, mikä takaa sen, että järjestelmät ovat aina ajan tasalla lainsäädännön kanssa.

Laajaan asiakaskuntaan kuuluu paljon erilaisia pienyrittäjiä lääkäreistä ja fysioterapeuteista optikoihin, mutta myös suurempia terveydenhuollon organisaatioita kuten Essote ja Eksote. Helposti kustomoitava eRA-palvelu kuitenkin sopii monelle mahdollistaen myös pienempien yritysten kevyen Kanta-liitynnän.

Uusia ominaisuuksia ja tuotteita kehitetään myös vuonna 2019

Alkuvuoden 2019 aikana eRAan kehitetään AvoHilmo-tukea. Vuoden alusta alkaen terveydenhuollon toiminnasta täytetään yksityiskohtaiset AvoHilmo-ilmoitukset Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:lle joka yö. Raportteihin kirjataan mm. ajanvaraukset, diagnoosit, toimenpiteet ja fysiologiset mittaukset. eRA Arkiston AvoHilmo-tuki kokoaa datan järjestelmästä ja tekee ilmoitukset automaattisesti. Tuki helpottaa hoitohenkilökunnan arkea oleellisesti, sillä inhimillisen virheen vaara on käytännössä poissuljettu ja ilmoitukset lähtevät ajallaan joka yö. Kattavuus on parempi, mikäli käytössä on myös eRA Resepti.

Vuoden aikana Atostek aloittaa myös uuden tuotteen, eRA Kvarkin, kehittämisen. eRA Kvarkin avulla esimerkiksi röntgen- ja silmänpohjakuvat pystytään tallentamaan suoraan Kelan Kanta-palvelun kuva-arkistoon ja niitä voi katsella sieltä.

– Jatkamme eRA -palvelun aktiivista kehittämistä ja haluamme osaltamme mahdollistaa Kansallisen potilastiedon arkiston tehokkaamman ja helpomman käytön terveydenhuollon ammattilaisille. Pitkällä tähtäimellä tästä hyötyvät myös kansalaiset, sillä he voivat katsoa entistä laajemmin OmaKanta-palvelusta Kansalliseen potilastiedon arkistoon kirjattuja terveystietojaan, kertoo Atostekin liiketoimintajohtaja Miika Parvio.

Lue lisää eRA-palvelustamme!