skip to Main Content

Tamperelainen RECIBUS-lääkemääräyspalvelu ponnistaa vientiin Medica-messuilta Düsseldorfissa

Tamperelainen ohjelmistotalo Atostek esittelee vientimarkkinoille tarkoitetun RECIBUS-reseptipalvelun maailman johtavilla lääketieteen ja terveydenhuollon alan messuilla (Medica) Düsseldorfissa 14.-17.11.2016.

RECIBUS perustuu Suomen edistykselliseen sähköiseen lääkemääräysarkkitehtuuriin ja Atostekin jo kaksi vuotta Suomessa tuotantokäytössä olleeseen palveluun.

– Kotimaan eRA eResepti -palvelun pohjalta on tehty RECIBUS-vientituote, Atostekin toimitusjohtaja Mika Torhola kertoo.

– Suomessa ollaan edelläkävijöitä sekä tietotekniikan että terveydenhuollon alalla ja sähköisen lääkemääräyksen kansallisena taustajärjestelmänä toimiva Kelan Kanta-palvelu kuuluu maailman edistyneimpiin. Atostek on johtavana Kanta-liityntöjen toteuttajana kehittänyt oman palvelun helpottamaan kotimaan asiakkaidemme liittymistä sähköiseen lääkemääräykseen. Palvelu on pilvipohjainen ja selainkäyttöinen, selittää Torhola taustaa.

– Olemme jo puolentoista vuoden ajan Tekesin tukemana kehittäneet palvelustamme vientiin tarkoitettua versiota. RECIBUS sisältää myös itse toteuttamamme Suomen kansallisia taustajärjestelmiä eli Kantaa vastaavat osuudet sekä tarjoaa käyttöliittymän lääkäreiden lisäksi apteekeille. Maailmassa on paljon maita, joissa e-reseptiä ei vielä käytetä, joten markkinaa riittää, jatkaa Torhola.

– RECIBUS pohjautuu mikropalveluarkkitehtuuriin ja on siksi helppo mukauttaa monenlaisiin ympäristöihin. Meiltä saa koko paketin kaikkine tarvittavine taustapalveluineen. Terveydenhuollon standardirajapintojen ansiosta jotkin omista taustapalveluistamme voidaan tarvittaessa helposti korvata liitynnällä paikallisiin palveluihin. Palvelu toimii pilvessä ja sitä voidaan käyttää myös mobiililaitteilla kuten Android- ja iPhone-älypuhelimilla, Torhola kuvailee ratkaisun etuja.

Atostekin RECIBUS on Medicassa mukana Finpron järjestämällä ”Finland – The Land of Future Health” –yhteisosastolla (halli 15/B05). Lisätietoja saa messusivustolta sekä RECIBUS-tuotesivulta.

Lisätietoja antaa myös Atostekin toimitusjohtaja Mika Torhola, puh. +358 50 4123453, mika.torhola@atostek.fi.