skip to Main Content

Työnteon uusi normaali – lähityö, etätyö vai niiden yhdistelmä?

Yli vuoden etätyöskentelyn jälkeen moni varmasti kaipaa toimistolle ja työkavereiden tapaamista kasvotusten. Osa taas on huomannut, että etätyöskentely tuo kaivattua joustoa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen. Molemmissa työntekomalleissa on toki puolensa.

Vaikka etätöitä on tehty ennenkin, ovat esimerkiksi etäpalaverit hioutuneet käytänteiden ja viestintävälineiden osalta sujuvammiksi (tietenkin pieniä teknisiä ongelmia lukuun ottamatta) viimeisen vuoden aikana. Yhteistyö sekä työkavereiden että asiakkaiden kanssa on sujunut melko vaivattomasti – hyväksi havaittuja etätyökäytänteitä hyödynnetään siis varmasti jatkossakin.

Etätyöskentelyn hyödyistä puhuttaessa on kuitenkin muistettava asian toinen laita. Osa varmasti ikävöi epävirallisia juttutuokioita työkaverin kanssa toimiston käytävillä. Etäkahvitauot taas ovat jääneet vain muutaman aktiivisimman harteille, eivätkä muutaman kerran vuodessa järjestettävät virkistyspäivät riitä korvaamaan monen kaipaamaa kasvokkaista kanssakäymistä.

Siksi onkin tärkeää, että työntekotapaan pääsee itse vaikuttamaan. Henkilöstömme arvostaa erityisesti sitä, että heillä on mahdollisuus valita työntekopaikka työtehtävän mukaan. Toisinaan keskittymistä vaativa itsenäinen tehtävä on mielekkäintä tehdä kotoa käsin, kun taas projektityön suunnittelussa hyödytään kasvotusten työskentelystä toimistolla.

Työntekijämme pääsevät jatkossakin vaikuttamaan siihen, missä he työnsä tekevät. Lähityöskentely on mahdollista toimistoillamme Tampereella ja Espoossa, lisäksi tarjoamme mahdollisuuden etätyöskentelyyn. Molempia vaihtoehtoja voi myös yhdistellä joustavasti työtehtävien ja omien tarpeiden mukaan.

» Kiinnostaako työskentely Atostekilla? Lue lisää rekrysivuiltamme!


Annamari Lehtinen
HR-asiantuntija