skip to Main Content

Etkö käytä Omakantaa? Ei hätää, näin saat koronatodistuksen siitä huolimatta

Useilla Euroopan rajanylityspaikoilla kysytään tällä hetkellä niin sanottua koronatodistusta. Yleisin neuvo on tulostaa sellainen Omakanta-palvelusta, mutta noin puolet suomalaisista eivät kuulu tai käytä kyseistä palvelua.

Esimerkiksi seniorit, joille Omakannan kaltaiset digitaaliset palvelut ovat vieraita, tai alaikäiset, joilla ei ole palvelun käytön edellyttämiä pankkitunnuksia, voivat nyt saada matkustamiseen tarvittavat koronatodistukset suoraan sote-alan ammattilaiselta.

Tämä on mahdollista julkisen terveydenhuollon organisaatioissa käyttöön otetun uuden tulostus- kirjaamispalvelun avulla. Palvelusta tulostettu todistus toimii Euroopan rajanylityspaikoilla samaan tapaan kuin Omakannasta tulostettu todistus. Se sisältää tiedot sairastetusta koronasta, koronatestituloksista sekä saaduista koronarokotuksista.

Palvelun toteutuksesta vastanneen ohjelmistoalan yritys Atostekin liiketoimintajohtaja Miika Parvion mukaan palvelu mahdollistaa kansalaisten tasapuolisemman kohtelun. Palvelulle on myös ilmeinen kysyntä.

– Kaikki kansalaiset eivät Omakanta-palvelun mahdollisuutta käytä. Tällä hetkellä terveydenhuollon ammattilaiset tulostavat päivittäin lähes tuhat todistusta, ja määrä kasvaa koko ajan, joten kysyntää selvästi tuntuu olevan, Parvio sanoo.

Käyttöönotto ollut nopeaa

Uusi tulostus- ja kirjaamispalvelu rakennettiin Atostekin aiemmin kehittämän terveydenhuollon ja sosiaalialan toimijoita Kantaan liittävän eRA-alustan päälle. Palvelun käyttöönotot aloitettiin heinäkuun puolessa välissä, ja kuukauden aikana lähes puolet julkisen sektorin terveydenhuollon organisaatioista on ottanut tulostus- ja kirjaamispalvelun käyttöönsä Suomessa. Vauhti on ollut ennätyksellisen nopea.

Julkisen puolen toimijoille uuden järjestelmän tarjoamisesta vastaa THL. Myös yksityisten toimijoiden on mahdollista hankkia palvelu käyttöönsä tiedustelemalla sitä suoraan Atostekilta.

Atostek tarjoaa tietojärjestelmien ja ohjelmistokehityksen poikkitieteellisiä asiantuntijapalveluita. Tärkeimpiä sovellusaloja ovat terveydenhuolto ja lääketiede, teollisuuden tuotekehitys sekä julkisen sektorin IT-konsultointi. Atostekin eRA-palvelun avulla Kanta-palveluihin liittyminen on helppoa ja nopeaa.

Lisätiedot:

Miika Parvio
Liiketoimintajohtaja
Terveydenhuollon SaaS-palvelut
miika.parvio@atostek.com
+358 45 113 8881