skip to Main Content

Insinööriajattelua painottava ohjelmistoyritys – Atostek pääsi Tivin 250 Haastajat-listalle

Uusimmassa Tivissä Atostekin toimitusjohtaja Mika Torhola kertoo tulevaisuuden näkymistä. Teollisuuden, lääketieteen ja terveydenhuollon sekä julkisen sektorin saralla uutta kehitetään jatkuvasti.

Neljän perustajansa ajatuksista vuonna 1999 lähtenyt Atostek on nyt yli sadan hengen ohjelmistoyritys, joka nousi juuri Tivin 250 Haastajat -listalle.

– Yrityksen liiketoiminta on perinteisesti keskittynyt vahvaa teknistä ja algoritmiosaamista keskittyviin softakehityshankkeisiin, toimitusjohtaja Mika Torhola kertoo.

Viime vuosi toi tullessaan myös uuden toimipisteen Espooseen. Strateginen tavoite on kasvattaa yritystä maltillisesti ja voitollisesti, Tivin syyskuun jutussa linjataan.

– Asiantuntijatyötä tarjoava yritys, joka kasvaa liian nopeasti, on vaarassa menettää identiteettinsä ja kykynsä toimia systemaattisesti ja laadukkaasti, Torhola pohtii. Hyvin suunniteltu ja järkiperäinen toiminta Torholan mukaan tuottaa parhaan mahdollisen asiakas- ja työntekijätyytyväisyyden.

Tivin jutussa mainitaan myös Atostekin omat kehitysprojektit kuten Flexbots, ohjelmistokehitysalusta robotisaation sovelluksille. Sen lisäksi käynnissä ovat Itea-hankkeen puitteissa tehtävä Oxilate-tekoälyhanke sekä lääkinnällisten tekoälyohjelmistojen tuotantoon saamista nopeuttava kehityshanke yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa.

Lue alkuperäinen artikkeli täältä (vaatii tilauksen)