skip to Main Content

Mehiläinen varmistamassa jättitapahtuman terveysturvallisuutta – koronapassit sujuvasti Atostekin ERA-palvelun avulla

Vuoden 2021 Slush-tapahtuma keräsi tuttuun tapaan suuren määrän osallistujia ympäri maailmaa. Mehiläinen oli mukana varmistamassa tapahtuman terveysturvallisuutta sekä koronatestauksen että -passien osalta. Antigeenitestauksen lisäksi Mehiläinen tuotti EU:n digitaalisen koronatodistuksen Euroopan ulkopuolelta tuleville osallistujille.

EU-koronatodistusten tuottaminen onnistui Atostekin kehittämän ERA Koronatodistus -palvelun avulla. Mehiläinen sai palvelun käyttöönsä nopeasti noin kahdessa viikossa.

– ERA Koronatodistus -palvelu sopii Mehiläisen tarpeisiin hyvin. Saimme palvelun käyttöömme nopealla aikataululla, ensitapaamisesta tuotantoon meni vain parisen viikkoa. Yhteistyö Atostekin kanssa on sujunut vaivattomasti heti alusta alkaen, kertoo Mehiläisen asiakkuusjohtaja Kimmo Kivelä.

Atostekin kehittämä ERA Koronatodistus -palvelu ja sitä vastaava julkisen terveydenhuollon tarpeisiin toteutettu Kansallinen tulostus- ja kirjauspalvelu (KTKP) mahdollistavat ulkomailla otettujen koronarokotteiden kirjaamisen niin, että todistukset tulostuvat oikein.

ERA Koronatodistus on terveydenhuollon yksityisille toimijoille suunnattu tulostus- ja kirjauspalvelu. Sen kautta on mahdollista tulostaa seuraavat todistukset: todistus koronarokotuksesta, todistus viimeisimmän koronavirustestin tuloksesta sekä todistus sairastetusta COVID-19-virusinfektiosta.

ERA Koronatodistusta vastaava Kansallinen tulostus- ja kirjauspalvelu (KTKP) on tällä hetkellä laajasti käytössä julkisen terveydenhuollon puolella. Yli 120 julkisen puolen organisaatiota on ottanut palvelun käyttöönsä ja parhaimmillaan sen kautta koronaan liittyviä todistuksia tulostetaan noin 47 000 kappaletta viikossa.