skip to Main Content

Miltä näyttää tulevaisuuden lääketiede ja tieteellinen hyvinvointi – Atostek mukana paneelikeskustelussa 24.5.

Miten lääketiede muuttuu ja miten tieteellinen hyvinvointi voidaan saavuttaa tulevaisuuden innovaatioiden avulla? Tieteen ja terveydenhuollon asiantuntijat kokoontuvat Tampereelle keskustelemaan tulevaisuuden lääketieteestä perjantaina 24.5. 

P4-lääketiede on lähestymistapa terveydenhuoltoon, joka on ennakoivaa, ehkäisevää, yksilöllistä ja osallistavaa (Predictive, Preventive, Personalised, Participatory). P4-lääketieteen kehittämisessä tosielämän data (Real World Data, RWD) on merkittävässä roolissa.

– Suomi on maana RWD:n uranuurtaja modernin lainsäädäntönsä ansiosta, tämä on mahdollistanut muun muassa Kanta-arkiston kehittämisen ja useiden rekisterien yhdistelmätietoihin pääsyn Findatan kautta, kertoo Atostekin toimitusjohtaja Mika Torhola.

– Atostek on kansallisen terveysarkiston johtava yksityisen sektorin IT-asiantuntija, ja pystymme myös viemään P4-ratkaisuja tuotantoon ERA-alustamme avulla, hän jatkaa.

Lääketieteen paradigman muutos ja tieteellinen hyvinvointi – lisää aiheesta tapahtumassa

Atostekin Mika Torhola on mukana Tampereen yliopistolla järjestettävässä paneelikeskustelussa, jossa keskiössä on lääketieteen paradigman muutos ja tieteellinen hyvinvointi. Päivän aikana äänessä ovat muun muassa maailmalla tunnettu tutkija Leroy Hood sekä tohtori Jennifer Lovejoy.

Professori Leroy Hood tunnetaan automaattisen DNA-sekvensoinnin kehittäjänä, lisäksi hän on yksi systeemibiologian ja P4-lääketieteen uranuurtajista. Tohtori Jennifer Lovejoy edustaa Phenome Health -organisaatiota, joka keskittyy terveyden ja pitkän eliniän omiikkatutkimukseen.

Tapahtuma järjestetään Tampereen yliopiston Kaupin kampuksella perjantaina 24.5.2024.