skip to Main Content

Sote-sovellusten hyödyt kansalaisten ulottuville – aiheesta lisää Tulevaisuuden sairaala -tapahtumassa 23.–24.4.

Miten sosiaali- ja terveyshuollon datan tulisi liikkua ja mitä se mahdollistaisi? Miten esimerkiksi elintasosairauksia voitaisiin ennaltaehkäistä hyvinvointisovelluksen avulla? Atostek on mukana 23.–24.4. järjestettävässä Tulevaisuuden sairaala 2024 -tapahtumassa – tule kuulemaan aiheesta lisää!

Suomessa, kuten muissakin teollistuneissa maissa, elintasosairaudet ovat yleisiä. Hyvinvointisovellus on kansalaisten käyttöön suunniteltu mobiilisovellus, joka mahdollistaa yksilötason sairastumisriskin ennustamisen kansalliseen sote-infraan tallennetun datan perusteella. Hyvinvointisovelluksen avulla kansalaiset voisivat esimerkiksi kartoittaa henkilökohtaisia terveysriskejään sekä arvioida oman elinajan odotteensa.

Monisairastavuuden lisääntyminen on haaste terveydenhuoltojärjestelmille, sillä se voi vaikuttaa hoitokäytäntöihin ja terveydenhuollon resurssien jakamiseen. Terveys- ja hoitosuunnitelma tukee potilaan hoidon suunnittelua ja jatkuvuutta. Palvelun avulla potilaan hoitosuunnitelmia ja niiden käsittelyä voidaan yhtenäistää.

Tulevaisuuden sairaala 2024 -tapahtumassa Atostekin toimitusjohtaja Mika Torhola käsittelee puheenvuorossaan kansallisen sote-infran mahdollistamia uusia toimintamalleja. Miten elintasosairauksia voidaan ennaltaehkäistä hyvinvointisovelluksen avulla? Entä miten monisairaat voivat hyötyä sekä terveys- ja hoitosuunnitelmasta että hyvinvointisovelluksesta?

Tervetuloa keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa digitalisaation ja sote-alan ajankohtaisista puheenaiheista! Tulevaisuuden sairaala 2024 -tapahtuma järjestetään hybriditapahtumana Helsingin Wanhassa Satamassa 23.–24.4. Tapahtuma kerää yhteen hyvinvointialueiden johtajia ja tärkeimpiä alan päättäjiä Euroopasta.