skip to Main Content

Atostek nappasi 3,8 miljoonan kaupan – valittiin DVV:n kortinlukijasovelluksen toimittajaksi

Atostek on valittu Digi- ja väestötietoviraston (DVV) kortinlukijaohjelmiston ja mobiilikortinlukijasovelluksen toimittajaksi. Sopimusten yhteisarvo on 3,8 miljoonaa euroa.

Kortinlukijaohjelmiston avulla sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, muiden toimialojen virkahenkilöt sekä kansalaiset voivat tunnistautua vahvasti ja allekirjoittaa asiakirjoja.

Kortinlukijaohjelmiston työpöytäversio tulee erittäin laajasti julkisen terveydenhuollon sekä valtion viranomaisten käyttöön kaikkialla maassa. Lisäksi sopimukseen optiona kuuluva mobiilisti toimiva kortinlukijasovellus mahdollistaa esimerkiksi potilastietojärjestelmien käytön myös silloin, kun ammattilainen ei ole työpisteellään. Sovellus auttaa siis sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia tarjoamaan laadukasta hoitoa ja palvelua entistä joustavammin.

Atostek sai kilpailutuksessa täydet laatupisteet. Atostekin tarjoama ratkaisu pohjautuu ERA SmartCard -tuotteeseen, joka on Suomessa laajasti käytössä oleva kortinlukijaohjelmisto.

– On hienoa, että täysin kotimaassa kehittämämme kortinlukijaohjelmisto oli näin kilpailukykyinen. Pääsemme tämän toimituksen kautta osallistumaan Suomen seuraavaan digitalisaatiopyrähdykseen sekä helpottamaan viranomaisten ja kansalaisten sähköistä asiointia useilla toimialoilla, sanoo Atostekin toimitusjohtaja Mika Torhola.

Atostekin ERA-tuoteperhe on tuttu ja Suomessa laajasti käytetty palvelu erityisesti sosiaali- ja terveysalan asiakastietojen hallinnassa ja käsittelyssä.