skip to Main Content

Ohjelmoi autonomisia koneita Rustilla – Atostekin avoimen lähdekoodin ohjelmistoja esillä ROSCon 2022 -konferenssissa 19.–21.10.

Atostek on mukana 19.–21.10. järjestettävässä ROSCon 2022 -konferenssissa Japanin Kiotossa.

Atostekin Juhana Helovuo pitää tapahtumassa puheenvuoron ROS2-yhteensopivista ratkaisuista. Atostekin kehittämät RustDDS ja ros2-client ovat avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, joiden avulla ROS2-verkostoon voi liittyä Rust-kielellä tehdyillä ohjelmilla.

– Kehittämillämme ratkaisuilla on mahdollista tehdä Rust-kielisiä ohjelmia, jotka ovat osa ROS2-verkostoa. Rust sopii samoihin tarkoituksiin kuin C++ tai Python, mutta on modernimpi ja turvallisempi, eli vähemmän altis ohjelmointivirheille, Helovuo kuvailee.

Atostekin kehittämä Flexbot on täydentävä vaihtoehto ROS2:lle. Flexbot tuottaa ROS2:n kaltaisia viestinvaihtoon perustuvia ohjelmistoja. Sen avulla rakennetut verkostot ovat toimintavarmoja, sillä verkosto voidaan suunnitella ja tarkastaa etukäteen.

– Meillä on paljon annettavaa ROS2-maailmassa, ja Flexbot on omiaan täydentämään ROS2-verkostoa, Helovuo tiivistää.

ROSCon 2022 -konferenssi järjestetään tänä vuonna yhdennentoista kerran. Tapahtuma kerää yhteen ROS-kehittäjiä aloittelijoista asiantuntijoihin.