skip to Main Content

PALVELUT

Konenäkösovellukset

Atostek on konenäön asiantuntija. Olemme tehneet esimerkiksi Destialle sovelluksen, joka tunnistaa tienpinnan vauriot autosta, joka liikkuu normaalia maantienopeutta.

Olemme toteuttaneet ABB:lle konenäköön perustuvan ohjelmiston, joka toimii apuna kokoonpanotyössä. Sovellus seuraa videokameran avulla työn etenemistä vaihe vaiheelta ja varmistaa, että työ kootaan sekä asiakastilauksen että työohjeen mukaisesti. Samalla sovellus avustaa visuaalisesti kokoonpanotyöntekijää työn eri vaiheissa.

Robotisaation mahdollistaja

Konenäkö on teollisuuden ja laitteiden robotisaation keskeinen tekniikka. Atostekilla on yli viidentoista vuoden kokemus konenäkösovellusten suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Tunnistus, luokittelu, paikannus

Kamerakuvia koneellisesti tulkitsemalla voidaan tunnistaa ja luokitella erilaisia kohteita. Konenäön avulla robotti varustetaan aistilla, joka auttaa mm. navigoinnissa ja paikannuksessa tai esineiden käsittelyssä.

Rautainen kokemus softasta

Tunnemme konenäön ohjelmistoteknologioiden lisäksi myös tarvittavat laitteet ja laiterajapinnat. Olemme käyttäneet kuvantamisteknologioina matriisi-, viiva-, suurnopeus- ja stereokameroita, 3D-skannereita sekä röntgenlaitteita. Olemme myös integroineet ja toteuttaneet lukuisia ajureita erilaisille kamerarajapinnoille kuten komposiitti, GigE, USB, Firewire, Camera Link ja IP.

Haluatko kuulla lisää konenäkösovelluksistamme?
Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!