skip to Main Content

Tietoturvaa hitsauskamerajärjestelmään: “Atostekin kanssa luomamme ratkaisu on hyvin luotettava”

Cavitar on suomalainen yritys, joka tarjoaa laservalaisu- ja hitsauskamerajärjestelmiä teollisuuden käyttöön. Cavitar halusi mahdollistaa järjestelmänsä etäkäytön, jonka seurauksena oli panostettava myös hitsauskamerajärjestelmän tietoturvaan. Tätä varten Atostek kehitti Linux-pohjaisen ratkaisun.

Atostekin kehittämän ratkaisun avulla kamerajärjestelmän etähallinta ja -katselu onnistuvat tietoturvallisesti web-selaimella. Toteutettu ohjelmisto mahdollistaa tiedonkeruun sekä tulevaisuudessa myös tiedon automaattisen analysoinnin.

Ohjelmiston avulla loppukäyttäjät pystyvät työskentelemään miellyttävämmässä työympäristössä. Samalla tuotannon tehokkuus paranee kuva-analyysin ja etäohjauksen kautta.

– Atostekin kanssa luomamme ratkaisu on hyvin luotettava. Loppukäyttäjämme voivat tämän avulla säästää asennusaikaa sekä nähdä hitsauksessa tapahtuneet virheet heti kuvista, sanoo Cavitarin toimitusjohtaja Taito Alahautala.

Hitsauksessa syntyvä valosäteily on hyvin kirkasta, eivätkä tavalliset kamerat pysty tuottamaan riittävän laadukasta kuvaa. Erikoiskamerat saavat parempilaatuista kuvaa, jossa kirkkaat kohdat näkyvät, mutta tumma tausta muodostuu ongelmaksi.

Cavitarin kehittämän laservalaisun avulla kuvista on mahdollista saada enemmän hyödyllistä tietoa. Lisäksi korkealaatuisen videokuvan ansiosta hitsausprosessin laatu ja tehokkuus paranee, sillä metallin sulaminen ja jähmettyminen voidaan nähdä reaaliajassa tai jälkikäteen, paikan päällä tai etänä.

– Suurin haasteemme oli videodatan suoratoisto. Laitteiston olisi pitänyt mahdollistaa se, mutta se ei kuitenkaan toiminut. Uudistimmekin koko prosessin Atostekin avulla, ja he ratkaisivat ongelmamme hyvin innovatiivisesti ohjelmistolla, Alahautala kertoo.

Katso koko asiakastarina: