skip to Main Content

Receptum ja Atostek tuovat terveyspisteratkaisun apteekkeihin

Atostek toimittaa Receptumille liitynnän Kanta-palveluihin apteekkien terveyspisteratkaisua varten.

Apteekkijärjestelmiä tekevän Receptumin toimitusjohtaja Juha Antila kertoo, että uudet matalan kynnyksen terveyspalvelut luovat apteekeille tarpeen liittyä Kansallisen terveysarkiston eli Kanta-palveluiden Potilastiedon arkistoon.

Niin ikään Kanta-palveluihin kuuluva Sähköinen lääkemääräys on apteekeissa jo arkipäivää, sillä viimeisetkin apteekit liittyivät e-reseptiin vuonna 2012. Apteekin Terveyspisteessä toimivan sairaanhoitajan pitää kuitenkin päästä käsiksi myös potilastietoihin ja esimerkiksi kirjata antamansa rokotus Kantaan, Antila muistuttaa.

Yli puolet Suomen apteekeista käyttää Receptumin MAXX Apteekki -järjestelmää. Haluamme luonnollisesti tarjota apteekkiasiakkaillemme myös terveyspisteratkaisun, Antila jatkaa.

Apteekin Terveyspisteessä sairaanhoitaja voi antaa esimerkiksi rokotuksia, mitata verenpaineen tai tehdä pieniä hoitotoimenpiteitä. Toiminta vaatii aluehallintoviraston luvan ja vastuunalaisen lääkärin. Terveyspisteitä on Suomen apteekeissa jo kymmenkunta, ja määrän uskotaan kasvavan nopeasti.

Receptum on päätynyt toteuttamaan terveyspisteratkaisunsa ohjelmistoyhtiö Atostekin ERA Arkisto -palvelun avulla.

Käyttämällä valmista liityntäpalvelua säästämme selvästi integrointikustannuksissa ja ulkoistamme ylläpidon. Samalla saamme myös valmiin modernin selainpohjaisen käyttöliittymän potilastietojen katseluun ja kirjaamiseen, Antila toteaa.

Atostekin pilvipohjainen ERA Resepti on ollut tuotantokäytössä jo yli vuoden ja sen kautta on kirjoitettu kymmeniä tuhansia reseptejä, toimitusjohtaja Mika Torhola Atostekista kertoo.

Tämän vuoden alussa ERA-palvelumme laajenee kattamaan myös potilastiedot ensimmäisenä järjestelmäriippumattomana Kanta-liityntäpisteenä Suomessa. Sen avulla mikä tahansa organisaatio tai terveydenhuollon tietojärjestelmä voidaan liittää Kanta-palveluihin helposti ja nopeasti. Palvelun ideana on jakaa monimutkaisen integraation kustannukset lukuisien liittyjien kesken ja tarjota oikoreitti Kantaan, Torhola jatkaa.


Receptum meillä teknologian huippuosaaminen yhdistyy apteekkitoimialan ymmärrykseen.