skip to Main Content

“Gradun aihe löytyi helposti” – Heidi aloitti kesätöissä ja tekee nyt lopputyötään Atostekille

Heidi Martikainen aloitti Atostekilla kesätöissä toukokuussa 2018. Tampereen yliopiston keskustan kampuksen kasvatti on suuntautunut vuorovaikutteiseen teknologiaan. Käytettävyydestä ja käyttöliittymäsuunnittelusta löytyi kuitenkin mieleistä tehtävää tietojenkäsittelytieteen opiskelijalle.

– Ensimmäiseksi pääsin tekemään sisäistä työkalua henkilöstö- ja resursointipuolelle. Odotus suunnittelusta lopputulokseen on ollut pitkä, mutta on hieno nähdä oman työnsä hedelmät, Heidi kertoo. – Kyseessä ei ollut mikään turhanpäiväinen sisäinen projekti, vaan yrityksen toimintaan selkeästi vaikuttava ja toiminnanohjausta helpottava työkalu.

Vaikka valtaosa Atostekin työntekijöistä onkin ohjelmistokehittäjiä, ja työ saattaa mennä syvälle matematiikan maailmaan, vuorovaikutteista teknologiaa opiskellut Heidi solahti joukkoon nopeasti. Työyhteisö tuntui heti omalta.

– Jotenkin heti sen jälkeen, kun täällä oli tehnyt muutaman viikon töitä, huomasi, miksi minut valittiin. Oma paikka yhteisössä löytyi aika nopeasti, ja olen päässyt soveltamaan yliopistolla opiskelemaani: konteksti on vain uusi, kun kyseessä on aito asiakas.

Kesätöiden jälkeen Heidin syksyyn uuden työpaikan lisäksi kuului myös graduprosessin aloitus.

– Gradun aihe löytyi helposti. Tein kesällä myös eRAn käyttöohjeiden päivitystä ja sieltä löytyi mielenkiintoinen aihe käytettävyydestä, Heidi summaa.

Iso positiivinen yllätys oli, että Atostekilla myös diplomityön tai gradun kirjoitusprosessi on palkallista työaikaa.

– On todella helppo tarttua kirjoittamiseen, kun sitä ei tarvitse tehdä täyden työpäivän jälkeen. Tämä myös nopeuttaa koko graduprosessia ja valmistumista!

Gradun lisäksi Heidi hoitaa tällä hetkellä vaatimusmäärittelyä isohkon asiakkaan projektiin. Työ on sisältänyt asiakkaan ja loppukäyttäjien haastattelua sekä tarpeiden kartoitusta.

– Tulevaisuudessa olisi mahtavaa päästä kasvamaan asiantuntijarooliin esimerkiksi käyttöliittymäsuunnittelun saralla.

____

Olisitko sinä tuleva atostekilainen? Kesätyöhaku on auki 15.2.2019 asti Tampereen ja Espoon toimipisteisiin.