skip to Main Content

Viljami tuli kesätyöntekijäksi työn monipuolisuuden perässä: “Algoritmikehitys kiinnosti”

Kuten monelle kesätyöntekijälle, myös Viljami Männikölle Atostek oli ensimmäinen oman alan työpaikka. Matematiikkaa ja ohjelmistotekniikkaa opiskeleva Männikkö aloittaa keväällä diplomityönsä ja työskentelee nyt osa-aikaisesti Atostekilla. Tavoite on valmistua diplomi-insinööriksi neljässä ja puolessa vuodessa.

Kun Viljami saapui Atostekille kesätyöhaastatteluun, hänellä ei ollut vielä odotuksia työyhteisöstä tai työn sisällöstä. – Halusin vaihtelevuutta tehtäviin. Olen lukenut matematiikkaa pääaineena, joten varsinkin algoritmikehitys kiinnosti – sitä ei monessa muussa paikassa ymmärretty, Viljami kertoo.

– Työhaastattelussa kävi ilmi myös mahdollisuus jatkaa osa-aikaisena, mikäli kesä menisi hyvin. Minulla on nyt neljäs vuosi opinnoissa menossa ja jäljellä enää lähinnä diplomityö, joten työskentely samaan aikaan sopi hyvin kuvioihin.

Pääasiassa Viljami on kehittänyt Atostekin PET ERP -järjestelmää.

– Alkuun tein PET ERPin lokalisointia, mutta myöhemmin pääsin myös kehittämään PET ERPin tuotantoonvientiprosessin automatisointia ja käytettävyyteen liittyviä asioita. Se on haastavaa, mutta myös mielekästä työtä, sillä siinä on oppinut paljon devops-automaatiosta, hän summaa.

– Projektina PET ERP on ollut monipuolinen ja opettavainen. Kokonaisuuden kehittymisen näkee selkeästi – ja sen, mitä itse on saanut aikaan.

Tällä hetkellä Viljami tekee vielä viimeisiä kursseja Tamperen yliopiston kampuksella Hervannassa kolmena päivänä viikossa.

– Työn ja koulun eriyttäminen on ollut helppoa; on jopa helpompaa päästää vähän irti koulujutuista, kun on ollut muutakin tehtävää.

Keväällä haussa on diplomityön aihe. Työ tulee todennäköisesti liittymään jollain tavalla reititykseen ja reitin generointiin. Diplomityön kirjoittaminen on Atostekilla palkallista työaikaa.

Diplomityön jälkeistä elämää Viljami ei ole vielä suunnitellut tarkasti.

– Tulevaisuudessa olisin kiinnostunut varsinkin ohjelmistoprosessipuolesta. Vähän on vielä auki, haluanko työhöni mukaan myös enemmän matemaattista puolta, mutta siihenkin onneksi Atostekilla on etenemismahdollisuuksia, Viljami pohtii.
____

Olisitko sinä tuleva atostekilainen? Kesätyöhaku on auki 15.2.2019 asti Tampereen ja Espoon toimipisteisiin.