skip to Main Content
Kuva Atostekin työntekijöistä FlowParkissa.

Ryhmäytymistä kesäpäivässä

Kesäkuun 6. päivä Atostekilla vietettiin kesäpäivää. Näin kesäpäivän aikaan vasta pari viikkoa talossa ollut Heidi Martkainen kertoo päivästä:

”Päivä lähti käyntiin odottavissa, mutta myös hieman jännittyneissä tunnelmissa bussin startatessa yhdentoista aikaan Hermiasta. Olin ollut töissä vasta pari viikkoa, joten mietin etukäteen, miten tällainen rennompi päivä sujuisi. Onneksi useampi kesätyöntekijä oli aloittanut samaan aikaan kanssani, joten tiesin muitakin olevan samassa tilanteessa.

Ensimmäisenä menimme lounaalle Pyynikin 4Vuodenaikaa -ravintolaan. Veikkaan, että reilun kuudenkymmenen hengen seurueemme urheiluvaatteissaan saattoi herättää hieman hämmennystä kanssaruokailijoissa, mutta lounas sujui kuitenkin mukavasti. Jo lounaalla porukka sekoittui ja tutun ruokaporukan sijaan ajatuksia tuli vaihdettua myös minulle uusien ihmisten kanssa.

Lounaan jälkeen siirryimme Varalan urheiluopistoon, jossa osa porukasta lähti kiipeilemään seikkailuradalle ja osa osallistui kulttuurikävelyyn Pispalassa. Osallistuin itse kulttuurikävelyyn, jossa mukana oli opas kertomassa alueesta. Pienestä sateesta huolimatta ihmiset keskittyivät kuuntelemaan oppaan selostuksia kiinnostuneina ja tunnelma oli ajoittain jopa hieman huvittunut, kun pyörimme turisteina Pispalan kapeilla kaduilla. Kävelyn jälkeen jatkoimme vielä frisbeegolfin parissa. Huolimatta siitä, että ensikertalaisena viskoin kiekkoa tiheässä metsässä hyvinkin satunnaisella menestyksellä, tunnelma oli hyvä ja ainakin omassa peliseurassani oli helppo nauraa jopa omille epäonnistumisille. Myös Flowparkissa aikaansa viettäneet vaikuttivat tyytyväisiltä päivän aktiviteettiin.

Päivän viimeisenä varsinaisena aktiviteettina kokoonnuimme vielä palloiluhalliin joukkuekisojen merkeissä. En oikein tiennyt mitä odottaa, sillä kisoista ei oltu etukäteen kerrottu mitään, mutta leikkimielisyyttä sen sijaan oli peräänkuulutettu useampaan kertaan aiemmin viikolla. Erilaisten päättelykykyä ja nopeutta testaavien tehtävien suorittamisessa pääsin taas tekemään yhteistyötä neljän uuden ihmisen kanssa joukkueiden muodostuttua arvalla. Oli hauska nähdä, miten hyvin kaikki lähtivät kisailuun mukaan niin meillä kuin muissakin joukkueissa ­– eikä liian kova voitontahtokaan vaikuttanut näkyvän ainakaan päällepäin.

Joukkuekisojen jälkeen päivä päätettiin saunatiloissa rennon seurustelun ja ruokailun sekä tietysti saunomisen merkeissä. Oli kiva huomata, miten helppoa työkavereiden kanssa oli puhua muustakin kuin töihin liittyvästä ja oli hauska seurata, kuinka innoissaan ihmiset kävivät läpi päivän tapahtumia. Vaikka olin illalla kotona huomattavasti myöhempään kuin normaalisti arkena, aktiivinen päivä piristi ja katkaisi työviikon kivasti. Yhteinen tekeminen toimiston ulkopuolella antoi myös mahdollisuuden spontaaniin ryhmäytymiseen ja työkavereihin tutustumiseen.”

Kuva Pispalan kulttuurikävelystä