skip to Main Content

Vanhojen sote-tietojen arkistointi tuo kustannussäästöjä – Atostek ja Digital Workforce solmivat merkittävän sopimuksen

Atostek on allekirjoittanut hankintasopimuksen, joka pitää sisällään asiakas- ja potilastietojen konvertointi- ja siirtopalvelun neljälle eri hyvinvointialueelle.

Asiakas- ja potilastietojen konvertointi- ja siirtopalvelu otetaan käyttöön Varsinais- Suomen, Satakunnan, Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueilla. Hyvinvointialueilla on yhteensä yli 130 siirrettävää järjestelmää. Atostek ja Digital Workforce toimivat 2M-IT Oy:n alihankkijoina.

Kun vanhat tiedot saadaan onnistuneesti arkistoitua, pääsevät hyvinvointialueet vanhojen tietojen ylläpitovelvoitteistaan eroon. Vanhojen tietojen konvertoinnissa ja arkistoinnissa hyödynnetään Atostekin ERA-palvelua.

– Takaamme turvallisen testiympäristön, ja kokemuksemme pohjalta työkaluihimme on toteutettu kattavat automaattiset tarkistukset, jotka varmistavat siirtojen onnistumisen, kertoo Atostekin myyntijohtaja Tuomas Fjällström.

Miksi vanhat tiedot kannattaa arkistoida?

Tietojen siirto Kanta-arkistoon tuo merkittäviä kustannussäästöjä, kun vanhat tietojärjestelmät voidaan ajaa alas. Kun vanhat tiedot on arkistoitu valtakunnalliseen arkistoon, päättyy myös organisaation arkistointivelvoite siirretyn järjestelmän osalta.

– Hoidamme puolestasi koko arkistointiprosessin ja teemme tarvittaessa yhteistyötä viranomaisten kanssa. Meiltä saat tietoa kaikesta siirtoihin liittyvästä, kuten oman työn osuudesta, kustannusten minimoinnista, tietoturvasta, teknisistä vaihtoehdoista ja käytännön etenemisestä, Fjällström sanoo.

Vanhojen asiakas- ja potilastietojen arkistointi etenee seuraavasti:

  1. Vanhat tiedot poimitaan lähdejärjestelmästä.
  2. Tiedot luokitellaan kansallisten vaatimusten mukaisesti ja konvertoidaan Kanta-palveluiden hyväksymään muotoon.
  3. Tiedot arkistoidaan Kantaan.
  4. Halutessasi tarjoamme optiona vanhojen tietojen katselinta.

Ota yhteyttä, mikäli haluat keskustella lisää!


Sampo Ojala
ERA-asiakasvastaava
sampo.ojala@atostek.com
+358 45 7833 4801

Varaa tapaaminen