skip to Main Content
Hahmo koodaamassa tietokoneen ääressä.

Vinkit kesätyönhakuun

Mihin työhakemuksessa kannattaa panostaa, entä miten tulevaan työhaastatteluun kannattaa valmistautua?

Kesätyönhaun kiireisin aika on heti alkuvuodesta. Hakuprosessi saattaa kuitenkin mietityttää kesätyönhakijaa – millainen on hyvä työhakemus ja mitä työhaastattelussa käydään läpi? Alla hieman vinkkejämme kesätyönhakuun liittyen.

Millainen on hyvä työhakemus?

Monesti korostetaan työhakemuksen visuaalista ilmettä. Meille visuaalisuus ei kuitenkaan ole pääpointti – CV:n on tietysti hyvä olla selkeä ja siitä tulisi nähdä yhdellä silmäyksellä, mitä hakija on siihen mennessä tehnyt. Esimerkiksi mitä hakija opiskelee, missä vaiheessa opinnot ovat sekä lyhyt kuvaus aiemmasta työhistoriasta.

Hakukirjeeseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Jos CV:ssä käy ilmi se, mitä hakija on siihen mennessä tehnyt, olisi hakukirjeessä hyvä kertoa tarkemmin, millaisista työtehtävistä on kiinnostunut ja milloin olisi valmis aloittamaan työt. Lisäksi hakukirjeessä voi kertoa enemmän esimerkiksi omista alaan liittyvistä harrastuksistaan.

Atostekilla pyydämme myös opintorekisteriotteen, jotta näemme helposti, mitä kursseja hakijan opinnot sisältävät. Pelkät pääaineiden nimet eivät nimittäin välttämättä kerro tarpeeksi opintojen sisällöstä.

Kuinka valmistautua työhaastatteluun?

Haastattelua varten ei tarvitse sen kummemmin valmistautua. Näin etätyöaikaan riittää, että on langoilla oikeaan aikaan kamera auki ja mikki toiminnassa. Haastattelussa jutellaan niistä asioista, mitä CV:ssä on kertonut, eli opinnoista ja mahdollisesta aiemmasta työkokemuksesta. Sen lisäksi käymme läpi kysymyksiä, joilla selvitetään hakijan teknistä osaamista.

Haluamme myös kuulla, mitä hakija itse kesätöiltään toivoo. Kannattaa muistaa, että haastattelussa hakijan on mahdollista kysellä haastattelijoilta tarkemmin yrityksestä.

Monella kesätyönhakijalla on tähtäimessä alan ensimmäinen työpaikka, joten haastattelukokemusta ei välttämättä ole vielä ehtinyt kertyä. Jännitys saattaakin helposti päästä valloilleen ja mielestä pyyhkiytyvät juuri ne asiat, joista haluaisi rekrytoijalle kertoa. Pyri kuitenkin olemaan oma itsesi, me haastattelijat yritämme auttaa, jotta tilanne olisi haastateltavalle mahdollisimman rento ja helppo.

Kesätyö Atostekilla

Suurin osa Atostekilla aloittavista kesätyöntekijöistä on vähintään kolmannen vuoden opiskelijoita. Kolmantena opiskeluvuotena johdanto-opinnot ovat jo takanapäin ja opinnoissa on päästy hieman syvemmälle. Lisäksi ohjelmistosuunnittelutaidot ovat sillä tasolla, että pystymme tarjoamaan kesätyönhakijalle mielekkäitä työtehtäviä. Emme painota tiettyjen teknologioiden osaamista – riittää, että jokin ohjelmointikieli on hallussa ja uusien tekniikoiden oppimiseen on kiinnostusta. 

Kesätyöntekijämme työskentelevät teollisuuden tai terveydenhuollon ohjelmistoprojekteissa tai sisäisissä kehityshankkeissa. Työtehtävät sovitetaan aina työntekijän osaamisen ja oman kiinnostuksen mukaan. Kesätyöntekijöiden työpäivät voivatkin koostua esimerkiksi ohjelmistosuunnittelusta, käytettävyys- ja käyttöliittymäsuunnittelusta tai testauksesta.

Moni kesätyöntekijöistä jatkaa työskentelyä meillä myös kesän jälkeen. Töitä voi tehdä joustavasti osa-aikaisesti opintojen ohessa.

Atostekin kesätyöhaku on käynnissä – hae meille 2.1.–12.2.2023!


Muuta kesätyöaiheista luettavaa:

» Kesätyöntekijänä Atostekilla – työtehtävät aitojen projektien parissa ovat kiinnostavia ja sopivan haastavia

» Kesätyö on askel kohti ammattilaisuutta – ”Ohjelmistokehittäjänä pääsee kehittämään ratkaisuja, jotka ovat alusta alkaen mietittyjä”

» Viljami tuli kesätyöntekijäksi työn monipuolisuuden perässä: ”Algoritmikehitys kiinnosti”

 


Annamari Lehtinen
HR-asiantuntija