skip to Main Content

Kesätyöntekijänä Atostekilla – työtehtävät aitojen projektien parissa ovat kiinnostavia ja sopivan haastavia

Jasmin Kuusisto aloitti Atostekilla kesätyöntekijänä keväällä 2022. Opinnot Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella ovat loppusuoralla ja tavoitteena olisi saada diplomi-insinöörin paperit vielä tämän vuoden aikana. Opinnäytetyön aihe löytyi omien työtehtävien parista.

Jasmin Kuusisto päätyi tekniikan alalle alun perin matematiikan opettajan suosituksesta. Aluksi suunnitelmissa oli opiskella sähköenergiatekniikkaa, mutta elektroniikan ja ohjelmoinnin kurssit veivät kuitenkin mennessään.

– Lukiossa matematiikan opettajani suositteli minulle tekniikan opintoja ja sanoi, että (silloinen) TTY on erinomainen opiskelupaikka. Pääsinkin Tampereelle opiskelemaan ja huomasin nopeasti, että ohjelmoinnin kurssit tuntuivat omalta jutulta, Jasmin kertoo.

Tarjolla mielenkiintoisia työtehtäviä

Työtehtävät ERA SmartCard -projektin parissa ovat olleet kiinnostavia ja sopivan haastavia. 

– Olen saanut projektista mukavasti irti, mutta päätä ei ole kuitenkaan tarvinnut hakata seinään. Käytännössä työtehtäviin on kuulunut esimerkiksi ERA SmardCard -sovelluksen rakentamista eri alustoille, Jasmin kuvailee.

Alun perin mielenkiintoiset projektit herättivätkin kiinnostuksen hakea kesätöihin Atostekille.

– Kesätöitä hakiessani huomioni kiinnittyi siihen, että Atostekilla on tarjolla monenlaisia projekteja. Ajattelin, että täällä varmasti pääsisi tekemään hieman erilaisia työtehtäviä verrattuna tavanomaisiin ohjelmointihommiin.

Opinnäytetyön tekemisestä palkkaa

Opinnoista olisi jäljellä vielä se viimeinen rutistus, eli diplomityö. Atostekilla opinnäytetyön tekemiseen saa käyttää yhteensä 350 tuntia palkallista työaikaa.

– Olen juuri aloittanut diplomityön tekemisen. Iso plussa on se, että Atostekilla voin tehdä opinnäytetyötä työajalla. Tämä on jaksamisenkin kannalta hyvä juttu, sillä työpäivän päätteeksi ei tarvitse enää välttämättä puurtaa diplomityön parissa, Jasmin sanoo.

Mutkaton kesätyöpaikka

Jo työhaastattelun aikana Jasminille tuli olo, että Atostekissa olisi mutkatonta työskennellä. Tämä ajatus osoittautui todeksi ensimmäisten työpäivien aikana.

– Atostekille oli kiva tulla töihin. Sain heti alusta alkaen hyvän perehdytyksen. Lisäksi ilmapiiri on hyvä ja samoihin aikoihin aloitti myös muita kesätyöntekijöitä. Kertaakaan ei ole tullut sellaista tunnetta, että olisi jäänyt yksin.

– Vinkiksi kesätyönhakijoille voisin antaa, että vaikka et heti osaisi vastata haastattelussa kiperään kysymykseen, kannattaa silti yrittää tuoda omaa ajatuksenjuoksuaan esille, Jasmin kannustaa.

Atostekin kesätyöhaku on käynnissä – hae meille 2.1.–12.2.2023!


Muuta kesätyöaiheista luettavaa:

» Tiesitkö, että Atostekilla saat palkkaa opinnäytetyön kirjoittamisesta? Lue lisää blogistamme!

» Mihin työhakemuksessa kannattaa panostaa, entä miten tulevaan työhaastatteluun kannattaa valmistautua? Kurkkaa kesätyönhakuun liittyvät vinkkimme!