”On todella palkitsevaa nähdä oman työnsä tulos” – tulevaisuuden ohjelmistosuunnittelijat rekrytoidaan suoraan koulun penkiltä
Moni atostekilainen kesätyöntekijä jatkaa vakituiseen työsuhteeseen ja kehittymistä ohjelmistosuunnittelijasta asiantuntijaksi. Näin kävi Heidi Martikaiselle, joka tuli taloon melkein kaksi vuotta sitten gradua vaille valmiina tietojenkäsittelytieteen opiskelijana. Jasmin Laitamäki valmistui diplomi-insinööriksi juuri ennen kuin aloitti Atostekilla ohjelmistosuunnittelijana.
Jasmin aloitti noin neljä kuukautta sitten uunituoreena diplomi-insinöörinä Atostekilla eRA-kehittäjänä.
– Sain paperit käteen samalla viikolla, kun aloitin. Terveydenhuollon puoli on aina kiinnostanut – siksi onkin hienoa olla mukana kehittämässä eRAa, hän kertoo vauhdikkaasta startistaan.
– Alun perin hain TTY:lle (nyk. Tampereen yliopisto) lukemaan fysiikkaa, mutta ensimmäisten ohjelmointikurssien jälkeen päädyin ottamaan sivuaineeksi ohjelmistotekniikan. Kandivaiheen jälkeen vaihdoin tietotekniikan DI-ohjelmaan. Ongelmanratkaisu on lähellä sydäntäni ja on todella palkitsevaa nähdä oman työnsä tulos, kun saa uuden ominaisuuden toimimaan, hän summaa. – En osannut opintoja aloittaessani ajatella, että minusta tulisi ohjelmistosuunnittelija, mutta monipuolisista opinnoistani on ollut hyötyä!
Terveysteknologia on nykyään osa ihmisten arkea. eRA-kehityksen tahti on kiihtynyt viime vuosina uusien ominaisuuksien myötä ja Jasmin tiesi järjestelmän jo etukäteen. – Koen pääseväni parantamaan ihmisten elämänlaatua.
Nykyään opiskelijoita rekrytoidaan paljon suoraan myös koulun penkiltä. Miltä tuntui astua työyhteisöön vastavalmistuneena diplomi-insinöörinä?
– Minut otettiin vastaan uutena tasavertaisena työntekijänä. Tehtävät eivät olleet vain avustavia tehtäviä, vaan pääsin heti projektityön makuun, Jasmin kertoo. – Yksi isoimmista odotuksista oli hyvä työyhteisö. Olen saanut lämpimän vastaanoton ja tänne oli helppo sopeutua. Hierarkia on matala ja ihmisiä täällä on helppo lähestyä.
Samaa pohtii myös Heidi. – Tärkeää on, että myös työskentelevät opiskelijat saavat vastuuta. Täällä ei näy mitenkään päällepäin, että olet opiskelija, vaan olet kollega, joka kasvaa vastuun ja työyhteisön tuen kautta asiantuntijaksi.
Heidin työsuhde muuttui vakituiseksi heti kesätöiden jälkeen ja gradu valmistui syksyllä.
– Gradu oli tavallaan yksi projekti muiden joukossa, sillä sen kirjoittaminen oli palkallista työaikaa. Valmistumisen myötä yksi projekti jäi siis pois, ja uusia tuli tilalle, Heidi kertoo oman työnkuvansa muuttumisesta. – Ensin aloitin lyhyemmistä projekteista, mutta nyt töitä on enemmän pitkäaikaisissa projekteissa. On ollut hienoa olla osana UX-tiimiä asiakasprojektissa, sillä yhteistyöstä oppii paljon – orgaanisesti projektissa oppiminen on ollut hyvin palkitsevaa.
Atostekille opiskelijoiden valmistuminen on aina tärkeä tavoite. Gradun tai diplomityön kirjoittamiseen käytetään keskimäärin 270 tuntia palkallista työaikaa. Oppiminen ei kuitenkaan pääty valmistumiseen.
– Meille on tärkeää mahdollistaa jatkuva oppiminen työtehtävissä, ja siten myös asiantuntijaksi kehittyminen. Se tekee työstä mielekästä, kertoo Atostekin HR-asiantuntija Annamari Lehtinen.
Lue lisää
» Kesätyöhaku Tampereelle ja Espooseen on auki 12.2.2020 saakka
» Viljami tuli kesätyöntekijäksi työn monipuolisuuden perässä: ”Algoritmikehitys kiinnosti”
» ”Gradun aihe löytyi helposti” – Heidi aloitti kesätöissä ja tekee nyt lopputyötään Atostekille