skip to Main Content

Atostek laajentaa ketterästi Jyväskylään perustamalla kevyttoimipisteen

Koronan vuoksi vahvasti etätyömoodissa oleva Atostek laajentaa Jyväskylään palkkaamalla ensimmäisen työntekijän Keski-Suomesta, mutta ei toistaiseksi perusta omaa varsinaista toimistoa vaan kevyttoimipisteen. Ensimmäinen työntekijä on humanistitohtori – ja silti ohjelmistotekniikan ammattilainen.

Laajentumisessa haluttiin toimia ketterästi, kun sopiva työntekijä löytyi. Jyväskylässä aloittaa UX-suunnittelija Sanna-Mari Äyrämö, joka työskentelee pääsääntöisesti kotoa käsin.

Oman toimiston perustaminen ei tuntunut koronan ja etätyön vuoksi ajankohtaiselta. Vaikka työ normaalitilanteessakin tehtäisiin pääsääntöisesti etänä, pelkkään kotiin nojaaminen työn paikkana ei välttämättä ole jokaisena päivänä paras ratkaisu. Kotona voi olla tekeillä esimerkiksi remontti, tai pitäisi voida tavata asiakkaita omalla toimistolla.

Matkustaminen vaikkapa Tampereelle ei ole käytännöllisin ratkaisu edellä mainittuihin tarpeisiin. Niinpä Atostek päätyi tekemään sopimuksen Kielo Office Solutionsin kanssa Jyväskylässä sijaitsevien co-working -tilojen käytöstä.

– Atostek on mukana työn paikkariippumattomuuden trendissä myös koronan jälkeisessä maailmassa, kertoo Atostekin HR-asiantuntija Annamari Lehtinen. – Etenemme ketterällä hybridimallilla, ja nyt meillä on valmius palkata lisää väkeä ainakin Jyväskylän seudulta ihan samalla lailla kuin Tampereelta ja pääkaupunkiseudultakin, joissa meillä on varsinaiset omat toimistot.

Pelisuunnittelua tutkivasta humanistitohtorista koodaavaksi UX-suunnittelijaksi

Sanna-Mari Äyrämö on tehnyt jo yhden kymmenvuotisen uran oppimispelien tarinallisen suunnittelun tutkijana. Tuohon jaksoon kuului väitöskirjan tekemisen ja perheen perustamisen lisäksi pitkä jatkumo monitieteistä humanistista tutkimusta ja opiskelua.
– Väitöskirjan tekemisen jälkeen löysin itseni tekemästä akateemista sekatyötä, ja päätin opiskella vielä ohjelmistotekniikan maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa. Siellä innostuin käyttäjäkokemuksen suunnittelusta, Sanna-Mari kertoo.

– UX-suunnittelijahan tutkii myös sisältöä ja ihmisen kokemusta. Asioiden merkityksellistäminen on tärkeää, samoin se mitä käyttäjät haluavat ja tarvitsevat. Tutkijan taidoistani ja taustastani on siis paljon hyötyä, hän jatkaa.

Uudessa työssään Sanna-Mari odottaa pääsevänsä kiinni suunnittelutyön arkeen käyttäjätarpeiden selvittämisestä aina toteutukseen asti. Ohjelmistotekniikan opintojensa ansiosta hän nimittäin osaa viedä suunnitelmat tarvittaessa koodiksi saakka.

– Myös sosiaalinen puoli työssä on tärkeää. Tutkijan työ on usein hieman yksinäistä puurtamista, kun taas nyt jo heti alussa on ollut koronasta ja laajasta etätyöstä huolimatta paljon enemmän videopalavereita ja mukavaa kanssakäymistä ihmisten kanssa, Sanna-Mari toteaa tyytyväisenä.

Lisätietoja antaa:

Annamari Lehtinen
HR-asiantuntija
annamari.lehtinen@atostek.com
+358 45 645 6394