skip to Main Content

Ultrahackissa parannetaan maailmaa – Atostek osallistuu tarjoten terveydenhuollon digitalisaation ratkaisua Jordaniaan

Atostek osallistuu Ultrahackin Jordanian innovaatio-ohjelmaan etsien ratkaisuja erilaisiin terveydenhuollon pulmiin.

UltraHackin tarkoituksena on viedä suomalaista osaamista eri puolelle maapalloa. Innovaatio-ohjelmassa palveluita sovitetaan Jordanian alueelle ja Atostek osallistuu terveydenhuollon sovelluksien tarjoamiseen etäterveydenhuoltopalveluiden ja terveydenhuollon tietojen arkistoinnin haasteissa.

Atostekin tuotteista Recibus ja Clinibus ovat molemmat kiinnostavia vaihtoehtoja, sillä niillä voidaan mahdollistaa nopeasti mm. sähköinen riskitietonäkymä ja sähköinen rokotuskortti etälääkäripalveluiden kylkeen.

– Keskitetty tietovaranto helpottaa tiedon kulkua, ja helpottaa etälääkäripalveluiden käyttöä. Ihmisiltä löytyy usein älypuhelin, vaikka pääsy lääkäriin olisi muuten satojen kilometrien takana. Lääkäri voi toimia vaikkapa Ammanin yliopistossa, mutta voi huolehtia potilaista myös kauempana – näin esimerkiksi maaseudulla asuvat ihmiset pääsisivät korkeamman terveydenhuollon piiriin, kertoo terveydenhuollon ratkaisuarkkitehti Miika Järvinen Atostekilta.

– Meillä Suomessa terveydenhuollon sähköiset järjestelmät ovat jo hyvin kehittyneitä. Vaikka ne eivät olekaan täydellisiä, niin ne ratkaisevat aitoja ja oikeita tarpeita. Tätä osaamista haluamme viedä eteenpäin ja omalta osaltamme myös auttaa terveydenhuollon työtaakkaa myös muualla, sanoo toimitusjohtaja Mika Torhola.

» Lue lisää Ultrahack.org — Jordan Innovation Program