skip to Main Content
Terveydenhuollon ammattilainen käyttää kännykkää.

Sote-toimikortilla tunnistautuminen onnistuu pian älypuhelimen NFC-lukijan avulla

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimikortilla tunnistautuminen onnistuu pian kätevästi puhelimen NFC-lukijan avulla. Esimerkiksi reseptien kirjoittaminen Atostek eRA -palvelussa onnistuu paikasta riippumatta vaikkapa suoraan älypuhelimella, eikä erillistä kortinlukijaa jatkossa enää välttämättä tarvita.

NFC-sirullinen toimikortti ja puhelin ovat varsin kätevä yhdistelmä, kun puhutaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten päivittäisestä työstä. Toimikortin tiedot on pian mahdollista lukea NFC-sirun kautta helposti puhelimella, josta löytyy NFC-lukija.

Aiemmin puhelimella tai tabletilla tunnistautumista varten on tarvittu erillinen kortinlukija. Atostekin eRASmartCard-kortinlukijaohjelmiston NFC-ominaisuuden ansiosta esimerkiksi lääkkeiden määrääminen tai terveydenhuollon eri järjestelmiin kirjautuminen hoituvat kätevästi näyttämällä sirullista toimikorttia mobiililaitteelle. Digi- ja väestötietovirasto on tarjonnut NFC-sirullisia toimikortteja noin vuoden ajan.

NFC-kortinlukuominaisuus on osa Atostekin eRA-palveluihin kuuluvaa eRASmartCard-ohjelmistoa, jonka avulla on mahdollista tunnistautua toimikortilla tai kirjoittaa sähköisiä allekirjoituksia. NFC-ominaisuus julkaistaan aluksi Android- ja työpöytälaitteille.

» Lue lisää Atostek eRAsta