skip to Main Content

Yhden rokotteen antamiseen voi mennä jopa kolmen henkilön työpanos – suomalainen yritys on kehittänyt palvelun, jonka avulla rokotushenkilökunnan tarve puolittuu: ”Nykyinen tapa käyttää tarpeettomasti terveydenhuollon henkilöstöresursseja”

Muun muassa koronarokottamisen hidas tahti on huolettanut suomalaisia pitkin alkuvuotta. Tamperelaislähtöinen ohjelmistoalan yritys Atostek on kehittänyt ratkaisun, joka sujuvoittaa rokotteiden jakelua ja tarpeellisten kirjausten tekemistä.

Tällä hetkellä rokotustapahtumaa avustaa jopa kaksi henkilöä, joiden tehtävä on kirjata rokotustapahtuman tiedot Kelan Kanta-palveluihin sekä valtakunnalliseen rokotusrekisteriin. Yhteensä yksittäisen rokotuksen antamiseen voi kulua jopa kolmen henkilön työpanos.

Atostekin kehittämän eRA Rokote -palvelun avulla rokotustapahtuma hoituu yhden henkilön voimin niin, että rokotteen kirjaus valtakunnallisiin rekistereihin onnistuu yhden käyttöliittymän avulla. Tämä vapauttaa muun terveydenhuollon henkilöstön kirjaustyöstä potilaan hoitoon tähtäävään työhön.

– Nykyinen tapa käyttää tarpeettomasti terveydenhuollon henkilöstöresursseja, joita voitaisiin hyödyntää toisaallakin. Lisäksi sitten, kun rokotteiden saatavuus lisääntyy, helposti sujuva rokotustapahtuma nopeuttaa rokotteiden jakelua kokonaisuudessaan, arvioi Atostekin liiketoimintajohtaja Miika Parvio.

Parvion mukaan eRA Rokote -palvelun kehitystyö aloitettiin heti, kun koronarokotuksista alkoi tulla tietoa. Selvää oli, että tällaiselle palvelulle tulee olemaan tarve varsinkin, kun rokotteiden jakelu kiihtyy ja alkaa kohdistua esimerkiksi työikäisiin.

– Massarokotukset tulevat rasittamaan terveydenhuoltoa paljon, ja haluamme tarjota helpon ja yksinkertaisen ratkaisun rokotusten tehostamiseksi, Parvio sanoo.

Tiedot tallennetaan suoraan Kantaan

eRA Rokotteen kautta tehdyt rokotuskirjaukset tallennetaan suoraan rakenteisessa muodossa Kanta-palveluihin siten, että tietoa voidaan jatkossa käyttää esimerkiksi kansallisen rokotetodistuksen tuottamisen automaattisesti. Lisäksi tiedot tallennetaan samalla valtakunnalliseen rokotusrekisteriin, jota ylläpitää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Tällä hetkellä sosiaali- ja terveysministeriö suunnittelee sähköistä käyttöliittymää, jonka kautta rokotustodistuksen voisi tulostaa myös itse Kanta-palveluista.

Lisätietoja antaa

Miika Parvio
Liiketoimintajohtaja
Terveydenhuollon SaaS-palvelut
miika.parvio@atostek.fi
+358 45 113 8881

Lue lisää eRA Rokotteesta