skip to Main Content

Inventaario onnistuu kuvadatan perusteella konesalista käsin – Atostekin järjestelmä poimii liikennemerkkien sijainnit kuvista

Tietokannan avulla liikennemerkkien inventaario ei enää vaadi valtavasti manuaalista työtä. Atostekin Destialle toimittama järjestelmä tunnistaa liikennemerkkejä kuvista ja sitä on helppo laajentaa.

Nykytilassa järjestelmä tunnistaa liikennemerkkejä noin kymmenkunta, mutta sitä voi laajentaa tunnistamaan useita kymmeniä, jopa satoja merkkejä tarjoamalla riittävästi opetusdataa.

– Ennen tienpätkän liikennemerkkien inventaario vaati aikaa ja manuaalista työtä. Joku lähti aina kartoittamaan merkit paikan päälle, kertoo Unit Manager Arto Kuskelin Destialta. – Nyt voimme syöttää konesalissa järjestelmälle hakemiston tienpätkältä otetuista kuvista, ja se tekee työn puolestamme.

Tieto tallennetaan tietokantaan, ja muutokset ovat helpommin jäljitettävissä, kun automaattisen luetteloinnin avulla historiaa kertyy enemmän. Myös liikennemerkkien määrä ja kunto luetteloidaan tietokantaan.

– Tällaisen järjestelmän olemassaolo säästää resursseja ja aikaa, kun manuaalisen työn määrä vähenee. Voimme reagoida asioihin myös nopeammin, Kuskelin jatkaa.

Lue myös:

» Destia: Konenäöllä anonymisoitu kuvadata auttaa tieverkkojen kunnossapitoa