skip to Main Content

Perinteinen kesäpäivä vaihtui etäyhteydelle

Aiemmin bussikyydit toivat Atostekin tamperelaiset ja espoolaiset työntekijät yhteen. Maailma kuitenkin muuttui maaliskuussa ja Atostekin perinteisen kesäpäivän suunnitelmat jouduttiin työstämään uuteen uskoon. Miten yrityksen kesäpäivä voidaan pitää digitaalisesti?

Liityn Google Meet -kokoukseen, jossa homman kick-off pidetään. Kävin jo eilen noutamassa oman “kesäpäiväkassini” toimistolta — sinne oli kerätty erilaisia herkkuja ja jääkaapista löytyi nimelläni varustettu annos, joka nautittaisiin yhdessä Meetin välityksellä.

Ensimmäisenä ohjelmassa oli digitaalinen taidenäyttely. Konsepti on kiehtova; tällä kertaa ei tarvitsisi kurkkia kenenkään olan yli tai kysyä kaverilta, mitä opas kertoi. Siirtymiset on myös minimoitu, sillä Meet-linkki pysyy samana koko kesäpäivän läpi.

80-90 -henkinen yleisö kuulee oppaan alustuksen näyttelystä ja taitelijoista, ja sen jälkeen siirrymme katsomaan opastettua videota läpi Sara Hildénin taidemuseon. Taidenäyttelyä voi seurata kotisohvalta samalla siemaillen kesäpäiväkassista löytynyttä Mocktail Mojitoa. Web-kamerakuvan mukaisesti moni viettää kesäpäivää sopivasti sattuneessa kauniissa kesäsäässä ulkona terassilla tai parvekkeella.

Kun Sara Hildén -museo on käyty läpi, seuraavaksi kesäpäivän vetäjä siirtyy Grafiikkapaja Himmelblauhin Teemu Mäenpään näyttelyyn. Näyttely on kiinnostava, sillä pääsemme kyselemään hyvin interaktiivisesti taiteilijalta niin tekemisprosessista kuin lopputuloksen merkityksestä.

Iltapäivä saviaskartelun merkeissä

Loppupäivän vietämmekin sitten ihka omaa Atostekin taideteosta tehdessä etänä, mutta yhdessä — Google Meetistä on moneksi. Eniten aikaa tuntuu menevän siihen, miten kesäpäivän osallistujat päättävät yhteisen teeman taideteokselleen, joka kootaan etäilyn loputtua Atostekin toimitiloihin.

Teemaksi vakiintuu Atostekin Otukset. Otuksista löytyy painovirhepaholaisia, bugeja, mutta myös palaverizombeja ja apukissoja. Atostekin Otukset -taidenäyttely avaa ovensa syksyllä niin Espoon kuin Tampereen toimistolla, mutta tässä vielä maistiainen…

“Se oli söpö pienenä” – ote ryhmätaideteoksessta “Atostekin Otukset”

 

Illaksi jokainen on saanut oman etukäteen pakatun ravintola-annoksensa ja vietämme iltaa yhdessä isossa pöytäseurueessa oman tietokonepöytämme ääressä, terassilla tai sohvalla istuessa etäyhteydellä. Atostekin ensimmäinen etänä toteutettu kesäpäivä toimi, ja vaikka jotain hiomista ehkä jääkin seuraaviin kertoihin, oli kiva tavata muita etäilijöitä turvavälit säilyttäen.

Mukavaa kesää!


Riikka Ala-Hulkko
Markkinointiassistentti