skip to Main Content

Joko bulgurit kiehuu? Atostekin pikkujoulut vietettiin tällä kertaa etänä omissa keittiöissä

Pikkujoulutunnelma oli tänä vuonna vähän erilainen — lähes poikkeuksellinen

Ohjelman alkaessa emme olleet ravintolassa, vaan kotikeittiöissämme keittämässä bulguria, joka piti valmistella etukäteen (ja monelta unohtui). Osa kertoi pikkujouluja varten luodulla Discord-kanavalla, että olivat lopettaneet viimeiset työpalaverit samalla minuutilla, kun varsinainen ohjema alkoi. Ei siis ihmekään, että esivalmistelut olivat vielä vähän vaiheessa!

Pikkujoulut vietettiin tällä kertaa etänä, kuten myös kesäpäivä ja syyspäivä järjestettiin pienryhmissä ulkona. Koronarajoitukset ovat kiristyneet pitkin syksyä, ja se on aiheuttanut luovuuden tuskia myös virkistyspäiviä suunnitteleville tahoille.

Mihin reseptiin tämä appelsiini oli?

Tällä kertaa startti pikkujouluun saatiin jo edellisenä päivänä, kun kotiinkuljetus toi kaikille pikkujouluosallistujille kaksi kassia ruoka-aineksia kotiin. Pikkujoulut olivat etänä, mutta hyvää ruokaa niistä ei puuttunut. Ravintola Mylläreiden kokki Youtube Livessä luotsasi meitä välimerellisten reseptien läpi reippaassa tahdissa, sillä toteutimme illallisen itse.

Ruoka-aineet
Ruoka-aineet rivissä — näistä pitäisi taikoa ateria.

Illan yhdessäolo hoitui etäyhteydellä Discordin kautta, mutta yhdessä tekemisen meininkiä oli myös kokkaillessa. Discordissa kyseltiin muun muassa mihin reseptiin tämä appelsiini piti laittaa, tuskailtiin että ollaan kolme askelta resepteissä jäljessä tai keittiön kaaosta, mutta loppujen lopuksi, kun risotto saatiin viimeisteltyä ja istuttiin katettuun pöytään nauttimaan tiiviin kokkikoulun antimista, pikkujoulutunnelma oli katossa!

Marokkolainen kasvistagine
Marokkolainen kasvistagine valmistuu

Jälkiruoan aikana katsoimme myös videon oliivin matkasta öljyksi, jonka meille tarjosi Agriturismo CaseGraziani.

Illan parasta antia oli kuitenkin ehdottomasti webbikameroiden ja ja mikrofonein kanssa varustettu seura — vaikka emme olleetkaan samassa miljöössä, vaan omissa keittiöissämme ja kodeissamme, oli mukava nähdä ja kuulla työkavereita, hassutella, keskustella tiramisun onnistumisista ja siitä, mikä viini toimi kreikkalaisen lammaspadan ja marokkolaisen kasvistaginen kanssa parhaiten.

Illallinen
Illallinen katettu kahdelle ja etäyhteydelle. Nyt syömään!