skip to Main Content

Kesätyö Atostekilla voi olla teekkarin urapolun ensimmäinen askel

Elias ja Antti molemmat valittiin Atostekille kesätöihin kesäksi 2017. Kuten usein kesätyöntekijöillemme käy, molemmille aukesi ensimmäinen ohjelmistoalan osa-aikainen työpaikka myös syksyksi mielenkiintoisissa projekteissa.

Elias Haapamäki ja Antti Kukko olivat molemmat Tampereen Teknillisen Yliopiston tietotekniikan opiskelijoita hakiessaan Atostekille kesätöihin.

– IT-Hekuman ja Yrityspäivien kautta olin jo tutustunut Atostekiin. Atostekille oli helppo hakea, kun haettiin nimenomaan opiskelijaa kesätöihin, eikä vaadittu aiempaa alan työkokemusta, Elias kertoo.

– Viime vuoden haastattelu kesätyöntekijästä osui ja upposi, kun muiden yritysten avoimiin työpaikkoihin haettiin henkilöitä, joilla on jo kokemusta, Antti myötäilee.

Kesätyöntekijät pääsevät usein jo heti asiakasprojekteihin mukaan kuten kuka tahansa projektitiimin jäsen. Tiimi tukee ja perehdyttää alkuun, ja tietenkin toimii porttina työyhteisöön tutustumisessa.

– Aloitin sisäisen tuntikirjausjärjestelmän, Hourtrackin, parissa, mutta jo kuukauden jälkeen pääsin tekemään eRA Siirto -projektia. Oli hienoa huomata, kuinka paljon kesän aikana oppi. Nyt olen tehnyt kolmea päivää viikossa töitä opiskelun ohessa. Töiden järjestely opiskelun ympärille on helppoa, kun Atostek sijaitsee TTY:n vieressä Hervannassa, Elias summaa.

Antti pohtii hetken. – Minulla ei oikein ollut odotuksia työstä, mutta olen viihtynyt hyvin. Työyhteisö on mukava ja lämminhenkinen porukka, ja oli kiva tulla töihin, kun omassa tiimissä neuvottiin ja opastettiin hyvin alkuun. Projekti, jota teen, on erittäin mielenkiintoinen ja vastaa juuri sitä, mistä olen kiinnostunut.

– Kesätyöpaikka Atostekilla kiinnosti myös siksi, että täällä ei tarvitse olla koodivelho tai supermoderni hipsteri, vaan kaikki ovat ihan tavallisia ihmisiä. Seuraava etappini on valmistuminen –Atostekilla tarjotaan monenlaisia mielenkiintoisia dippatyön aiheita, Antti jatkaa.

Kesätyöpaikka on ensimmäinen askel urapolulla, ja voi johtaa myös valmistumisen jälkeiseen työpaikkaan Atostekilla. Otamme kesätöihin yleensä vähintään kolme vuotta opiskelleita tai opinnoissaan vastaavasti edenneitä tietotekniikan, tietojenkäsittelytieteen tai vastaavan alan opiskelijoita. Meillä voit tehdä myös diplomityön työajalla.

– On ollut mielenkiintoista huomata, että Atostekilla on ihmisiä, jotka ovat olleet jo yli 10 vuotta töissä täällä, Elias sanoo. – Työyhteisö on vastannut odotuksia ja pitkästä urasta näkee, että ihmiset viihtyvät. Lisäksi kesätyöntekijätkin pääsivät viime kesänä Gdanskiin, Puolaan virkistysreissulle!

Hae kesätyöntekijäksi osoitteessa http://rekry.atostek.com tai sähköpostilla lähettämällä vapaamuotoinen hakemus, CV sekä ote opintosuoritusrekisteristä osoitteeseen rekry@atostek.fi. Lähetäthän hakemuksesi nopeasti (kuitenkin viimeistään 16.2.2018), sillä tehtävät täytetään sitä mukaa kuin sopivat tekijät löytyvät! Vastaamme hakemuksiin mahdollisimman pian.

Lisätietoja kesätöihin liittyen kertoo Tomi Javanainen / 045 113 8882.

Atostek on mukana myös Yrityspäivillä 7.-8.2.2018. Tule juttelemaan!