skip to Main Content

Eroon vanhoista sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmistä

eRA Siirto

eRA Siirto on helppo ja vaivaton tapa siirtää vanhojen, muuten käyttämättömien potilastietojärjestelmien ja sosiaalihuollon tietojärjestelmien tiedot Kelan Kanta-palveluun. Kun vanhat tiedot on arkistoitu valtakunnalliseen arkistoon, päättyy myös organisaation arkistointivelvoite siirretyn järjestelmän osalta.

Kelan valtakunnallinen Kanta-arkisto on myös operatiivinen järjestelmä ja tieto on haettavissa sekä käytettävissä normaalisti myös siirron jälkeen. Atostekin eRA-tuoteperheen Vanhojen tietojen katselimella tietoja voi hakea ja käyttää helposti myös valtakunnallisesta arkistosta käsin.

eRA Siirto voidaan toteuttaa mistä tahansa järjestelmästä. Tietojen siirto Kanta-arkistoon tuo merkittäviä kustannussäästöjä, kun vanhat tietojärjestelmät voidaan ajaa alas.

EU:n vuonna 2018 voimaan astuva uusi tietosuojadirektiivi lisää haasteita asiakastietojen säilyttämiseen myös yritysten näkökulmasta ja olemassa oleviin palveluihin on mahdollisesti pakko tehdä muutoksia. Kelan Kanta-arkisto kuitenkin täyttää uuden direktiivin vaatimukset, joten eRA Siirto -projekti on pysyvä ratkaisu tiedon arkistointiin turvallisesti ja kustannustehokkaasti.

Lue lisää: Joensuu ratkaisi EU:n tulevan tietosuoja-asetuksen vaatimukset siirtämällä vanhat potilastiedot Kanta-palveluun

Kiinnostaako eRA Siirto? Ota yhteyttä:

j-p

Miika Parvio

Atostek eRA ja eRA Siirto
miika.parvio@atostek.com
+358 45 113 8881

eRA sote-ammattilaisten apuna

Atostekin eRA-järjestelmä auttaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia Kantaan liittymisessä. Myös tietojen siirtäminen vanhoista tietojärjestelmistä onnistuu eRA Siirto -palvelun avulla.

OTA YHTEYTTÄ