skip to Main Content

Langaton verkko vastuulliseen pelaamiseen

Tilanne

Raha-automaattiyhdistys modernisoi peliautomaattejaan ja halusi kytkeä ne langattomasti julkiseen verkkoon uusien ominaisuuksien kuten verkkopelien mahdollistamiseksi. Langattomuus helpottaisi myös automaattien sijoittamista asiakkaiden tiloihin ja tekisi siitä kustannustehokkaampaa.

Langattomia reitittimiä tarvittiin heti noin kaksituhatta kappaletta ja myöhemmin vielä vastaava määrä lisää. Ratkaisu vaati räätälöityä toteutusta tietoturvan ja käyttömukavuuden takia. Tukiaseman piti olla helposti asennettavissa ja sen asetusten säädettävissä kannettavalla PDA-laitteella ilman kattavaa lisäkoulutusta.

Kaiken kaikkiaan teknisiä vaatimuksia oli lukuisia. Käyttöliittymäksi haluttiin tavallinen selainohjelma, salattujen yhteyksien tuli muodostua automaattisesti, ja käyttäjätasoja tuli olla kaksi laitekohtaisine salasanoineen ja erilaisine valikoineen.

Ratkaisumme

Atostek voitti RAY:n julkisen tarjouskilpailun. Mukana oli kuusi tarjousta, joista yksi oli langattomiin laitteisiin erikoistunut toimittaja. Ratkaisumme ei ollut halvin, mutta se valittiin sen teknisten ansioiden, jatkokehitysmahdollisuuksien sekä myöhemmin hankittavien lisäkappaleiden pienten yksikkökustannusten vuoksi.

Järjestelmän toteutus perustui Linux-pohjaiseen Open WRT -käyttöjärjestelmään ja valmiiseen laitealustaan, jolle ohjelmisto räätälöitiin. Laitealustan takuu säilyy, vaikka alkuperäistä ohjelmistoa vaihdettaisiin.

Atostek toteutti koko järjestelmän toivotussa aikataulussa ja kustannusarvion mukaan!