skip to Main Content

Mistä kokonaisvaltainen digitaalinen myynti koostuu ja miten IT saadaan toimimaan osana myyntiä? Kuuntele uusin Aatoksia ohjelmistobisneksestä -podcast

Aatoksia ohjelmistobisneksestä -podcastissa pohditaan tällä kertaa digitaalista myyntiä yhdessä Atostekin Markku Haukijärven ja Columbia Roadin general manager Eero Martelan kanssa. Miten digitaalisen myynnin harppaus on muuttanut myyntiä ja miten IT voi toimia aktiivisena myynnin mahdollistajana? Mistä myynnin automaatio koostuu? Entä mikä rooli on datalla?

— Digitaalisen myynnin erikoisuus suhteessa perinteiseen myyntiin on se, että kaikki on mitattavissa. Face-to-face tapaamisissa epäsuoria mittareita voi olla paljon, mutta digitaalisessa kontekstissa melkein mikä tahansa on mitattavissa ja yhdistettävissä. Silloin saadaan todella nopeasti palautetta siitä, että mikä toimii, Columbia Roadin Martela kertoo.

Digitaalinen myynti onkin usein nopeatempoista ja palautteen avulla on helppo muokata ratkaisuja toimivampaan suuntaan.

Uusimmassa jaksossa käsitellään paljon IT-osaston ja myynnin välistä suhdetta. Mitkä sitten ovat suurimmat pullonkaulat näiden välisessä yhteistyössä?

— Varmasti yksi isoimmista on todennäköisesti se, että myynti ja IT toimivat aika kaukana toisistaan eikä keskusteluyhteyttä välttämättä ole tai se ei ole kovin aktiivinen. Monesti myynniltä tulee IT-osastolle tilaus, että tällainen järjestelmä halutaan saada pystyyn ja IT-osasto alkaa toteuttaa sitä joidenkin määrittelyiden mukaan. Se joko vastaa myynnin tarpeita tai sitten ei, mutta esimerkiksi verkkokauppa-alalla tai digitaalisen myynnin kontekstissa tarpeet voivat muuttua niin nopeaan tahtiin, että järjestelmä vanhentuu nopeasti tai jokin prosessiosuus on ymmärretty väärin, Martela summaa.

– Siksi IT-osaston pitäisi toimia osana myyntiä ja tehdä myynnin kanssa yhteistyötä.

Columbia Roadin kirja The Digital Sales Handbook for leaders in IT julkaistaan 26.3.2021. Osallistu kirjan julkaisun oheiseen webinaariin Columbia Roadin sivuilla.

Kuuntele uusin podcast nyt!