skip to Main Content

Roclan automaattitrukkien ohjausjärjestelmän kuljetuskapasiteetti kasvoi jopa 38 % – ”Atostekilla oli hyvä pohja domainosaamiselle”

Rocla kehittää, valmistaa ja markkinoi sähköisiä varasto- ja vastapainotrukkeja, automaattitrukkijärjestelmiä sekä niiden elinkaaren aikaisia kokonaispalveluita. Roclan ja Atostekin yhdessä kehittämän reittien optimointijärjestelmän ansiosta automaattitrukkijärjestelmän kuljetuskapasiteetti kasvoi jopa 38 %.

Roclan automaatitrukki ”Vihivaunu” on osa automaatiojärjestelmää, joka voidaan asentaa esimerkiksi varastoihin ja logistiikkakeskuksiin. Atostekin ja Roclan yhdessä kehittämä automaattitrukkijärjestelmä suunnittelee trukkien reitit älykkäästi ja optimoi reittejä automaattisesti. ”Atostek on meidän pitkäaikainen kumppanimme, joka on ollut mukana kehittämässä melkein kaikkea tätä ohjelmistoa”, kertoo Tomi Riipinen, Roclan software development manager.

Järjestelmä optimoi trukkien liikkeitä ja akkujen varausta reaaliaikaisesti, minkä vuoksi liikenneruuhkia ei synny ja toimintavarmuus lisääntyi. Automaattitrukkien ohjausjärjestelmään voidaan lisätä ja siitä voidaan poistaa yksikköjä dynaamisesti ilman, että liikennesääntöjä tarvitsee muuttaa. Se myös pystyy reagoimaan nopeasti yllättäviin tilanteisiin.

”Kun tällainen vanha konepaja muuttuu digitaaliseksi palvelutaloksi, niin siinä tulee vastaan monenlaisia haasteita. Atostekilta löytyy vahvaa osaamista siltä alalta, jolla me toimimme”, Riipinen jatkaa.

Rocla kuuluu Mitsubishi Logisnext -konserniin. Katso video Roclan asiakastarinasta: