skip to Main Content

Mitsubishi Logisnext Europen automaattitrukkien ohjausjärjestelmän kuljetuskapasiteetti kasvoi jopa 38 % – ”Atostekilla oli hyvä pohja domainosaamiselle”

Mitsubishi Logisnext Europe (MLE) kehittää, valmistaa ja markkinoi sähköisiä varasto- ja vastapainotrukkeja, automaattitrukkijärjestelmiä sekä niiden elinkaaren aikaisia kokonaispalveluita. Mitsubishi Logisnext Europen ja Atostekin yhdessä kehittämän reittien optimointijärjestelmän ansiosta automaattitrukkijärjestelmän kuljetuskapasiteetti kasvoi jopa 38 %.

Mitsubishi Logisnext Europen automaatitrukki “Vihivaunu” on osa automaatiojärjestelmää, joka voidaan asentaa esimerkiksi varastoihin ja logistiikkakeskuksiin. Atostekin ja MLE:n yhdessä kehittämä automaattitrukkijärjestelmä suunnittelee trukkien reitit älykkäästi ja optimoi reittejä automaattisesti. “Atostek on meidän pitkäaikainen kumppanimme, joka on ollut mukana kehittämässä melkein kaikkea tätä ohjelmistoa”, kertoo Tomi Riipinen, MLE:n software development manager.

Järjestelmä optimoi trukkien liikkeitä ja akkujen varausta reaaliaikaisesti, minkä vuoksi liikenneruuhkia ei synny ja toimintavarmuus lisääntyi. Automaattitrukkien ohjausjärjestelmään voidaan lisätä ja siitä voidaan poistaa yksikköjä dynaamisesti ilman, että liikennesääntöjä tarvitsee muuttaa. Se myös pystyy reagoimaan nopeasti yllättäviin tilanteisiin.

“Kun tällainen vanha konepaja muuttuu digitaaliseksi palvelutaloksi, niin siinä tulee vastaan monenlaisia haasteita. Atostekilta löytyy vahvaa osaamista siltä alalta, jolla me toimimme”, Riipinen jatkaa.

Katso video Mitsubishi Logisnext Europen asiakastarinasta: