skip to Main Content

Uudenlainen käyttäjäkokemus optimoinnin ohjelmistotuotteisiin

Atostek Oy ja Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) kehittävät uudenlaista käyttäjäkokemusta optimoinnin työkaluihin. SORVI-hankkeessa toteutetaan toiminnallinen prototyyppi ohjelmistotyökalusta, jota voi käyttää simulaatiopohjaiseen optimointiin vaativassa suunnittelussa ja laskennassa.

Uutta työkalussa on mm. moderni käyttöliittymä, joka toimii monella laitealustalla ja joka tuo optimointiosaamisen helposti suunnittelijan käyttöön.

– SORVI-hanke liittyy TTY:n Kone- ja tuotantotekniikan sekä Rakennustekniikan laitosten optimointiosaamisen kaupallistamishankkeeseen. Nyt suunnitellaan työkalu käyttäjien ehdoilla ja pyritään nykyaikaiseen vaikutelmaan käyttöliittymässä, joka on kuitenkin tarkoituksella pelkistetty, sanoo Mikko Eronen Atostek Oy:sta.

– Ohjelmisto sopii optimointiin yhdessä FEM-ohjelmistojen kanssa. Kantavien rakenteiden optimoinnissa moottorina on TTY:llä kehitetty työkalu. Varsinainen optimointitehtävä muotoillaan ja hallitaan nyt kehitettävässä käyttöliittymässä, jatkaa Mikko Eronen.

– Tässä Tutli-hankkeessa (Tutkimuksesta liiketoimintaa) tuodaan pitkäaikaisen tutkimustyön tulokset yritysten käyttöön nimenomaan kentän tarpeita kuunnellen. Erottuaksemme kilpailijoista käytämme jo protovaiheessa apuna asiantuntevia yhteistyökumppaneita, sanoo projektin vetäjä Sami Pajunen TTY:ltä.

Tutkimushankkeita TTY:lla »

Lisätietoja:
Sami Pajunen, TTY, puh. 040 849 0571
Mikko Eronen, Atostek Oy, puh. 045 113 0300