skip to Main Content

Vankka kokemus laadunhallinnasta, terveysteknologiasta ja Pohjois-Amerikasta johdatti Juhanin Atostekille

Juhani Perhonen aloitti Atostekilla elokuussa 2021 ja tällä hetkellä hän työskentelee Pohjois-Amerikan itärannikolla. Mitä kaikkea hän on monipuolisen uransa aikana ehtinyt tekemään ja miten hän päätyi Atostekille?

Atostekin uusi vahvistus Juhani Perhonen on työskennellyt aiemmin muun muassa laadunhallinnan, regulaatioiden ja terveysteknologian parissa. Koulutukseltaan hän konesuunnittelun diplomi-insinööri. Atostekilla Perhosen titteliksi muodostui Chief Business Developer, ja hänen toimenkuvanaan on Pohjois-Amerikan liiketoimintojen kehittäminen ja asiakashankinta.

Yhdysvallat ei ole hänelle täysin tuntematon maa, sillä hän on uransa aikana työskennellyt siellä useita vuosia muutamaankin otteeseen. Kuluneen syksyn aikana hän on ehtinyt kartoittamaan lupaavia asiakas- ja yhteistyökumppaniehdokkaita.

– Niin paljon on tullut amerikkaa väännettyä, että unetkin alkavat olla englanninkielisiä! Olisihan se mukava, että saisimme näistä kandidaateista uusia asiakkaita. Uutena tulokkaana on vain oltava kärsivällinen ja uskottava tekemiseen, Perhonen kuvaa tämän hetken tunnelmia.

Chicagosta Dallasiin

Perhonen muutti Yhdysvaltoihin ensimmäisen kerran vuonna 1996 tutkijavaimonsa töiden perässä.

– Otin alkajaisiksi paikallisen sanomalehden käteeni ja aloin etsiä sieltä laatumaailmaan liittyviä työpaikkoja. Chicagolainen painotalo haki laadunhallintaprojektiin osaavaa ihmistä, joten päätin hakea työtä ja hieman myöhemmin sainkin sen, Perhonen kertoo.

Painotalo joutui kuitenkin pian vaikeuksiin ja uusi työpaikka oli löydettävä. Sattuman kautta Perhonen sai tietoonsa, että Nokia Networksille haettiin laatupäällikköä Dallasin toimipisteelle.

– Törmäsin Chicagossa sattumalta toiseen suomalaiseen perheeseen. Perheen mies oli Nokia Networksilla töissä ja vinkkasi, että Dallasissa olisi laatupäällikön paikka auki. Kävin haastattelussa perjantaina ja varhain maanantaiaamuna sain puhelun, että minut oli valittu tehtävään, Perhonen muistelee.

Edessä oli muutto Chicagosta Dallasiin sekä aivan uudenlaiset työtehtävät Nokia Networksin MSC & HLR -tuotelinjan laatupäällikkönä Dallasin toimipisteellä.

– En aluksi tiennyt softakehityksestä yhtään mitään, minulla ei ollut siitä hajuakaan. Huomasin kuitenkin pian, että pystyin softakehityksen prosesseissa hyödyntämään paljon aikaisempaa työkokemustani. Laatujärjestelmä on kuitenkin laatujärjestelmä teknologiasta riippumatta ja Networksilla noudatettiin itselleni tuttua ISO 9001 -standardia, sanoo Perhonen.

Pitkä ura terveysteknologian parissa

Viimeisimmät 15 vuotta Perhonen on työskennellyt terveysteknologian parissa yrittäjänä, konsulttina ja liiketoimintavalmentajana. Suomessa Perhonen on ollut mukana muun muassa hyvinvointiteknologian hankkeessa sekä pyörittänyt omaa terveysteknologiayritystä. Pohjois-Amerikan toisella vierailulla työtehtävät taas liittyivät lääkintälaitepuolen startup-yritysten valmentamiseen.

– Oman terveysteknologiyrityksen myötä regulaatioasioihin tuli uppouduttua todella syvällisesti. Hoidin yrityksessäni kaiken, mitä tarvittiin CE-merkin saamiseen langattomalle EKG-ryhmämonitorointijärjestelmälle. Kirjoitin myös kaikki ISO 13485- ja ISO 14971 -dokumentit itse sekä valvoin alihankintaan liittyviä kuvioita, Perhonen tiivistää.

Uran aikana myös Atostek ehti tulemaan tutuksi Perhoselle.

– Olin aiemmin ollut Atostekin kanssa tekemisissä erilaisten yhteistyökuvioiden kautta. Viime keväänä bongasin Keskisuomalaisesta, että Atostek on avannut toimipisteen Jyväskylään. Otin yhteyttä Atostekilla työskenteleviin tuttaviini ja tässä sitä ollaan, Perhonen naurahtaa.

» Kiinnostaako ura Atostekilla?