skip to Main Content

Atostek mukana Automotive CAE Grand Challenge -tapahtumassa Saksassa 18.–19.10.

Atostek osallistuu Saksan Hanaussa järjestettävään Automotive CAE Grand Challenge -tapahtumaan 18.–19.10.2021. Tapahtuma kokoaa yhteen autoteollisuuden eri toimijoita ympäri maailman.

Automotive CAE Grand Challenge -tapahtumassa etsitään ratkaisuja autoteollisuuden tämän hetken suurimpiin haasteisiin. Atostek ja tamperelainen ohjelmistoalan yritys Vaisto ovat mukana autoteollisuuden autonomiaan ja apujärjestelmiin liittyvässä workshopissa. Esityksen aiheena on simulointi.

Autonomisen ajon hyödyt

Autonomisen ajon simuloinnissa pääosassa ei ole itse ajoneuvo, vaan ympäristö ja muu liikenne. Miten tällainen ympäröivän simulaation maailma on mahdollista saada aikaan? Entä miten tuotetaan ajoneuvon näkymä eli sensoridata?

Atostekin ja Vaiston suunnitteluvaiheessa oleva simulaattori halutaan rakentaa pelkän softan avulla. Kun mukana ei ole fyysisiä laitteita, onnistuu virtualisointi ja softan monistaminen helposti. Simulointi on mahdollista toteuttaa yhdistelemällä pääosin avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, mutta myös kaupallisia ohjelmistoja.

– Tällaisella simuloinnilla havitellaan sitä, että autonomisille ajoneuvoille saadaan testikilometrejä ja -tunteja huomattavasti halvemmalla kuin sillä, että rakentaisimme oikeita fyysisiä ajoneuvoja ja ajelisimme niillä ympäriinsä, tiivistää Atostekin liiketoimintajohtaja Juhana Helovuo.

Maailma avautuu – Atostek mukana tapahtumassa paikan päällä

Tapahtuma järjestetään hybridimallin mukaisesti, joten osallistua voi joko paikan päällä tai etäyhteydellä esityksestä riippuen. Atostekin workshop-osuuden vetää ohjelmistosuunnittelija Arttu Ruusiala, joka odottaa tulevaa tapahtumaa mielenkiinnolla.

– Odotan tilaisuutta innolla ja on hienoa päästä näkemään, mitä alalla tapahtuu tällä hetkellä. Toivottavasti saamme hyvää keskustelua aikaan, Ruusiala sanoo.

Tapahtumassa on mukana myös tamperelaisista yrityksistä muodostuva Tampere Automotive Cluster.