skip to Main Content

Atostek siirtyy yhdysvaltalaiseen mittajärjestelmään

APRILLIUUTINEN

Atostek on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä siirtymässä käyttämään samoja mittoja kuin Yhdysvallat.

– Meillä on valmius ottaa käyttöön uusi mittajärjestelmä heti, kun valtakunnallinen siirtymäaika alkaa. Nato-yhteensopivuus edellyttää joka tapauksessa amerikkalaisten mittojen käyttöä metrijärjestelmän rinnalla kahden vuoden siirtymäajalla. Halvinta ja helpointa on käytännössä luopua vaikeatajuisesta metrijärjestelmästä, kertoo Atostekin Chief Marketing and Miscommunications Officer Risto Pitkänen.

Atostek valmistautunut huolella

Pohjois-Amerikan maankamaralla työskentelevä Chief Business Developer and Measurement System Manager Juhani Perhonen on valmistellut Atostekin siirtymää jo pitkään.

– Olemme käyttäneet USA:n mittajärjestelmää jo aiemmin amerikkalaisten asiakkaidemme hankkeissa, joten meidän tarvitsee vain laajentaa käytäntö suomalaisiin asiakkaisiimme, Perhonen kertoo.

– Tietenkin pidämme rinnalla käytössä metrijärjestelmän koko siirtymäajan. Siirtymäajan jälkeen olemme yhä virallisesti metrijärjestelmässä, mutta käytännössä kaikkialla sovelletaan vain tuumia ja gallonoita. Käytäntö on siis täsmälleen sama kuin nyt USA:ssa, hän jatkaa.

Yhteensopiva mittajärjestelmä merkittävä etu IT-alalla

Siirtyminen Yhdysvaltojen kanssa yhteensopivaan mittajärjestelmään tuo mukanaan huomattavia etuja. Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan yhdysvaltalaiset mitat ovat paljon helpommin ymmärrettävissä kuin metrijärjestelmän mitat.

– Jatkossa pystymme käyttämään esimerkiksi amerikkalaisia oppikirjoja sekä muuta vastaavaa aineistoa, jota on internetistä valtavasti saatavilla. Erityisesti IT-alalla saamme merkittävän edun, kun olemme samassa mittajärjestelmässä, muistuttaa Perhonen.