skip to Main Content
Digitaaliset kasvot. Digital face.

Atostekin digitaalinen koronamaski suojaa ja meikkaa kasvot

Atostek on kehittänyt kasvot kokonaan peittävän digitaalisen koronamaskin, joka suojaa koronalta ja tekee samalla virtuaalisen kasvomeikin. Maski on läpikuultava ja hengittävä kalvo, joka painetaan kiinni kasvoihin.

Atostekin kehittämä digitaalinen maski suojaa sekä koronalta että ehostaa kasvoja. Maski toimii pinnassa olevan nestekidekalvon avulla. Nestekidekalvo on kuin näyttöpaneeli, joka lisää kasvoille virtuaalisen digitaalimeikin automaattisesti.

– Koronamaskilla voidaan luoda kasvoille erilaisia ehostuksia ja korostuksia. Perusasetus puuteroi, häivyttää silmäpussit sekä poistaa rypyt. Meikin määrää voi säätää asteittain rokkitähdestä vanhempaan valtiomieheen, kuvailee Atostekin Head of Marketing and Communications Risto Pitkänen.

Automaattimeikki kykenee meikkaamisen lisäksi kasvojenvaihtoon – omat kasvot voi vaihtaa esimerkiksi tunnettujen julkkishahmojen kasvoihin. Automatiikka kykenee myös haluttuihin ilmeisiin.

– Pokerinpelaajille on mahdollista valita ilmeetön versio, myyjille hymyilevä ilme ja seuraa hakeville silmää iskevä juhlameikki. Anonyymi Guy Fawkes -maskikin kuuluu valikoimaan, jatkaa Pitkänen.

Koronamaskin tärkein ominaisuus on kuitenkin taudinaiheuttajilta suojaaminen sekä automaattinen koronatesteri.

– Testeri on lääkinnällinen laite ja myös sertifioitu lääkäri, joka lähettää testitulokset eRA-palvelun avulla Kanta-palveluun. Tällä tavoin kansalainen saa täysin automaattisesti itselleen koronatodistuksen, kertoo Atostekin eRA-palveluiden johtaja Miika Parvio.

Koronamaski pitää sisällään tarvittavan tekoälyn, jonka avulla opitaan koronan lisäksi vähitellen tunnistamaan muitakin taudinaiheuttajia.

–Jatkossa korona mutatoituu ja uudet pandemiat ovat mahdollisia. Koronamaskin tekoälyn avulla voidaan tulostaa tarvittavat passit ja sertifikaatit, jotta matkustaminen vaikkapa Marsiin on jatkossa helppoa. Enää ei tarvita uusia järjestelmiä ja lainsäädäntöä, automaattimaski riittää, ennustaa Parvio.

– Uskomme, että moni käyttää maskia juuri automaattimeikkauksen vuoksi ja tulee samalla käyttäneeksi koronamaskia. Automaattimeikkauksessa ei käytetä haitallisia väriaineita eikä meikkejä tarvitse testata eläimillä. Samalla maski suojaa tehokkaasti kasvoja ja silmiä. Sovelluskaupasta voi ostaa lisäkasvoja 49,99 euron hintaan, joten kasvojen menetys ei tule kalliiksi, summaa Pitkänen keksinnön etuja.

Voit tilata meikkaavan koronamaskin prototyypin verkkosivuiltamme 1.4.2022 alkaen. Ole nopea, sillä tilattavana on vain rajoitettu 50 kappaleen erä!