skip to Main Content
PulseOn rannelaite. PulseOn bracelet.

EKG-rannekkeesta apua rytmihäiriöpotilaille – Atostek mukana kehittämässä analyysiohjelmistoa

Eteisvärinä on yleinen rytmihäiriö ja lisää aivohalvauksen riskiä viisinkertaisesti. Oireiden löytäminen varhaisessa vaiheessa on tärkeää – PulseOnin kehittämä monitorointijärjestelmä mittaa ja analysoi rytmihäiriöpotilaiden sykevälien vaihtelua. Atostek oli mukana kehittämässä lääkäreiden käyttöön suunniteltua ohjelmistoa, jonka kehittäminen edellytti ISO 13485 -sertifikaattia.

PulseOnin kehittämä rytmihäiriöiden monitorointijärjestelmä mittaa ja analysoi potilaan sykevälien vaihtelua. Lisäksi algoritmi ennustaa tulevia rytmihäiriöitä. Monitorointilaite pitää sisällään lääkinnälliseksi laitteeksi luokiteltavan rannelaitteen sekä terveysalan ammattilaisten käyttöön suunnitellun pilvipalvelun, jonka avulla mittauksia on mahdollista analysoida.

– Olemme PulseOnilla kehittäneet laitteen itse. Mukaan on kuitenkin tarvittu erityisosaamista, yksi niistä on lääkäreiden käyttöön suunniteltu pilvipalvelu. Atostek oli mukana suunnittelemassa tätä kanssamme, kertoo PulseOnin teknologiajohtaja Jaakko Hattula.

Ammattilaiskäyttöön suunniteltu pilvipalvelu luokitellaan lääkinnälliseksi laitteeksi, joka edellyttää lääkinnällisten laitteiden ja ohjelmistojen valmistukseen tarvittavaa ISO 13485 -sertifikaattia. Sertifiointi edellyttää tiukan auditointiprosessin läpäisemistä. Atostekille on myönnetty kyseinen sertifikaatti.

– Yhteistyökumppaneilla on suuri merkitys. Meille oli erittäin tärkeää, että pystyimme luottamaan siihen, että ohjelmisto on valmistettu laadukkaasti ja dokumentaatio on tehty niin kuin pitääkin. Työskentely ja kommunikointi Atostekin kanssa sujui todella hyvin, sanoo Hattula.

Katso koko asiakastarina:


PulseOn on suomalainen teknologiayritys, joka on erikoistunut rytmihäiriöiden havaitsemislaitteisiin ja analyysiohjelmistoihin.